01.06.12 Aktuality

Charitativní aukce obrazů v Pardubicích

Dne 25. 5. 2012 proběhla v Pardubicích ojedinělá charitativní aukce obrazů malířky Denisy Markové z Chrudimi, jejíž výtěžek putoval na konto Nadačního fondu Psí domov v Praze.

 

Pro místo konání dražby byla vybrána stylová italská restaurace Cartellone, která disponuje překrásnými venkovními prostorami, kde se stojany s obrazy skutečně vyjímaly.
Od 18:00 hodin si hosté, kteří si nechali zvěčnit svého miláčka, mohli se sklenkou šampaňského v ruce prohlédnout všech 19 obrazů, z čehož na 18 z nich byli zachyceni psi a na jednom kocourek jménem Barnabáš. Skutečnosti, že malířka nemá žádné umělecké vzdělání, se po zhlédnutí výstavy nechtělo nikomu z hostů uvěřit. Denisa totiž malovala pejsky výhradně z fotek (někdy v hodně malém rozlišení) zaslaných zadavateli obrazu a i přes "ztížené pracovní podmínky" perfektně vystihla výrazy v obličeji, charakteristické rysy daných ras a mistrovsky zachytila světlo a stín.

Přesně v 18.30 hodin se slova ujal zkušený moderátor radia Černá hora - Lukáš Mercl, vyzpovídal zřizovatelku Nadačního fondu Psí domov - paní Alenu Janouškovou a poté malířku Denisu Markovou. Mimo jiné se hosté ze zajímavých rozhovorů dozvěděli, že Nadační fond vybrané peníze přerozdělí útulkům v České republice, se kterými dlouhodobě spolupracuje, v podobě např. krmiva, dek, misek a hraček.

Poté následoval vybraný raut restaurace Cartellone, který obsahoval průřez tradiční italskou kuchyní, takže na stolech nemohl chybět například tataráček z lososa, parmská šunka se žlutým melounem, domácí paštika, výběr italských sušených šunek, salámů a sýrů. Po chutném občerstvení se znovu ohlásil moderátor a pozval k sobě na improvizované pódium zřizovatelku Nadačního fondu Psí domov, aby jí malířka Denisa Marková mohla slavnostně předat šek na neuvěřitelných 88.300 Kč. Paní Janoušková zpočátku nebyla schopna slova, ale brzy chytila druhý dech a jala se děkovat všem lidem, kteří byli do projektu interesováni, mimo jiné Denise Markové za skvostný nápad s aukcí obrazů, největší realitní kanceláři v České republice - M&M Reality Holding a.s., která celou akci zaštítila a Michaele Valentové za bezchybné zorganizování celé akce. V neposlední řadě poděkovala i všem zúčastněným dárcům, díky nimž nadační fond získal tak skvělou částku. Akce pak pokračovala ve velmi příjemném duchu až do brzkých ranních hodin.

Děkujeme všem zúčastněným za účast a těšíme se brzy na shledanou!