25.09.08 Aktuality

Druhé kolo soutěže o nejkrásnější procházku se psem má svého vítěze

Praha 24. září 2008

Vítězem druhého kola soutěže o nejkrásnější procházku se psem se stala Šárka Štruplová z Karlových Varů se svým křížencem Nikitou. Nominovala procházku "Rašeliniště u osady Jizerka", která získala nejvíce hlasů, a vyhrála tak superprémiové krmivo na celý rok od společnosti Hill's Pet Nutrition, která celý projekt zaštiťuje.

Prvních 21 procházek s nejvyšším počtem hlasů dále získalo sportovní balíček a krmivo na jeden měsíc.

Druhé kolo soutěže o nejkrásnější procházku se psem probíhalo od 1. května do 31. srpna na webové stránce www.21nejprochazek.cz.

Nyní je již v plném běhu třetí kolo, které začalo 1. září a skončí 31. prosince 2008, šance zapojit se a zkusit vyhrát tedy stále ještě neskončila.
Blíží se podzim, který má většina psů kvůli chladnějšímu počasí nejraději, najděte si tedy na www.21nejprochazek.cz tip na hezký výlet a vyrazte do přírody! A nezapomeňte se podělit s ostatními pejskaři o ten svůj.

Webová stránka obsahuje již více než 360 tipů na procházky a výlety po celé České republice, je tedy z čeho vybírat, pokud se chystáte vyrazit se svým pejskem do přírody. Tento projekt podporuje i agentura Czech Tourism, která se věnuje turistickému ruchu.
Jeden z návštěvníků stránek Tomáš Pikl říká: "Chtěl bych poděkovat za skvělý nápad, jakým je zveřejňování procházek na internetu. S chutí jsme si jich již pár vyzkoušeli a stály opravdu za to." A účastník první vítězné procházky na Písecku Vojta Soudek dodává: "Díky za uspořádání psí vycházky na rybník Němec, strávili jsme příjemný den mezi pejsky a těšíme se na další akci."

Celý projekt má za úkol pomoci podporovat procházky se psem jako jednu ze zásad správné péče. A proč je pohyb pro pejsky tak důležitý? Poskytuje psychickou pohodu a pomáhá budovat a trénovat svaly, kosti a klouby psa, udržuje jej v dobré kondici a je prevencí nadváhy, kterou trpí až 50% všech psů. Nadváha může navíc napomoci k rozvoji artritidy, degenerativního onemocnění, poškozujícího chrupavky a způsobujícího záněty kloubů. Trpí jí až 20% dospělých psů a s přibývajícím věkem se toto číslo ještě zvyšuje. Díky rozumně dávkovanému pohybu a správné výživě lze s artritidou bojovat a poskytnout tak psovi delší aktivní život s úlevou od bolesti.

Na závěr bychom všechny příznivce pohybu se psem rádi pozvali na Mistrovství Evropy v canicrossu a bikejöringu, které se bude konat 10.-12. října 2008 v Děčíně. Právě canicross je disciplína oslavující partnerství člověka a psa, společné budování fyzické kondice a vzájemného vztahu. Zástupci České republiky v tomto sportu dosahují špičkových výsledků.