08.03.14 Aktuality

Jarní výlety se psem

Jaro přináší řadu možností na krásné výlety do přírody - zde je pár tipů, kde je možné užít si je i s vaším pejskem.

Běhání v přírodě společně se zvířecím parťákem je skvělé. Zejména psi, jež milují pohyb, jsou z této aktivity nadšení. Vždyť běhání mají ve svých genech už po předcích. Vlk totiž dokáže během jednoho dne volným klusem urazit 30 až 50 kilometrů. A ani z toho není moc utahaný. Takové vzdálenosti se svým čtyřnohým kamarádem samozřejmě zdolávat nemusíte, vlastně ani nemusíte běhat, stačí když se vydáte na nějakou delší túru. Uvidíte, že nadšení budete vy i pes.

Běh Babiččiným údolím

Přesně tak se jmenuje otevřený závod pro celou rodinu, který se uskuteční v neděli 6. dubna 2014 v Ratibořicích. Součástí je i kategorie pro pejskaře „O klobásku Sultána a Tyrla“. Kromě klobásky, kterou jistě ocení páníček, můžete vyhrát ekologické hračky Becothings.

A pokud chcete prozkoumat okolí podrobněji, na což vám jeden den nestačí, s pejskem se můžete ubytovat třeba v nedalekém hotelu Holzbecher.

Více informací k akci najdete na www.centrumrozvoje.eu/zpravy-centra/beh-babiccinym-udolim/

Na návštěvu do útulku

Zajímá vás útulková problematika? Městský útulek pro psy Lesan z Kralup nad Vltavou chystá na 19. dubna 2014 akci pro veřejnost. Bude se zde pořádat společné setkání přátel útulku s JUDr. Klárou Long Slámovou, známou advokátkou, která se angažuje v boji za práva zvířat. Budete mít tedy možnost se jí zeptat na cokoliv k této problematice, ale čeká vás i společné venčení útulkových pejsků a poté se můžete vydat třeba na samostatný výlet po okolí. Více na www.utulek-kralupy.estranky.cz

Vzhůru na Babu

Pokud jste z Prahy a chcete se pokochat netradičním výhledem, vydejte se na procházku (zdatnější mohou i běžet) na zříceninu Baba, která se nachází na Praze 6 (Hanspaulka). Od zříceniny se budete kochat hezkým pražským panoramatem. Naproti letohrádku můžete vidět Císařský ostrov, Tróju se zoo a Bohnice. Na pravém boku pak Bubeneč, Hradčany a Vltavu. Vede sem červená turistická stezka z Šáreckého údolí do Divoké Šárky, takže se nemusíte bát, že byste chodili někde mezi paneláky. Baba je volně přístupná, v noci pěkně nasvícená.

Po stopách Járy Cimrmana

V Lomnici na jižní Moravě se můžete projít po naučné stezce tohoto slavného českého génia. Stezka vede po žluté turistické značce z lomnického náměstí směrem k Synalovu a končí u myslivny pod vrcholem Sýkoř. Trasa, která vede do kopce a je doprovázena informačními tabulemi, je dlouhá asi 4 kilometry, takže ji zvládnou i méně trénovaní jedinci. Vede převážně po loukách, lesních a polních cestách. Cílem je hájenka na kopci Sýkoř. Zpátky se můžete vrátit stejnou cestou nebo si výlet prodloužit procházkou po jiné turistické stezce v okolí.

Pokud chcete načerpat inspiraci, kam se se svým psem vydat na procházku nebo celodenní výlet, mrkněte na www.vyletsepsem.cz