04.10.17 Výživa

Krásná srst a zdravá kůže

Chcete vylepšit kvalitu srsti vašeho čtyřnohého mazlíčka? Vyzkoušejte osvědčené prostředky na podporu růstu srsti.

Základem je kvalitní krmení. Pokud chcete srst dostat do perfektní kondice, přidejte i různé doplňky. V první řadě kupte psovi kvalitní olej (lososový, pupalkový, brutnákový, lněný), přidejte do stravy vitaminy skupiny B (především biotin) a z minerálů zinek. Biotin zvyšuje hustotu a lesk srsti, omezuje vypadávání a nadměrné línání. Vsadit můžete i na přírodní pochoutky. Bohaté na esenciální mastné kyseliny, vitaminy a minerály jsou nejrůznější oříšky a semínka (psovi je vždy před podáváním namelte a směsí posypte krmení). Lněné semínko se podává vařené i s vývarem (slizem). Vhodná jsou sezamové semínka, dýňová semínka, slunečnicová semínka, mák, kokos, vlašské ořechy, lískové ořechy, para ořechy i mandle. Vzhledem k tomu, že se srst obnovuje pomalu, nečekejte zázrak na počkání. První změny zaznamenáte až po 4-6 týdnech od podávání.

Co dělat se suchou kůží?

Kůže se může vysušovat při používání nevhodné kosmetiky nebo po příliš častém koupání. Někdy je to také důsledek nedostatku vitaminu E a zinku. Vybrat si můžete přímo speciální krmné doplňky určené na hezkou srst a kůži. Výborná jsou také dýňová semínka a dýňový olej. Psa nemyjte příliš často a vždy používejte kvalitní šampony určené pro psy.

Pokud vašeho psa trápí lupy, přečtěte si, jak se problému šetrně zbavit: http://muj-pes.cz/zdravi-a-nemoci/sucha-kuze-a-lupy-1189.html

foto: pixabay.com