07.03.10 Pomůcky

Neobvyklé produkty pro psy

Misky, vodítko, obojek - to je základní vybavení pro psa, které zná každý. V dnešní době, kdy je pes často považován za člena rodiny, se setkáváme stále s novými (a často neobvyklými) produkty, kterými můžeme svého mazlíčka obdarovat. Pojďme si některé představit… 

Psí chipsy

Nemějte obavu o psí zdraví, křupavé pamlsky v podobě psích chipsů jsou na rozdíl od těch lidských zdravé.  

Psí pivo 

Ano, psovi můžete koupit dokonce i speciální pivo. Jedná se o doplňkové „krmivo“, které slouží jako kvalitní odměna nebo příležitostný dárek. Je samozřejmostí, že neobsahuje alkohol ani bublinky. Je vyrobeno na bázi hovězího extraktu a ječného sladu.

Bonboniéra pro psy

Dopřejte svému pejskovi "sladké" potěšení bez cukru v podobě luxusní bonboniéry, která je vhodným dárkem třeba k narozeninám. Nemusíte mít strach, neobsahuje čokoládu, která je pro psy nevhodná.

 

Vozík za kolo

Vozíky za jízdní kolo pro děti, které můžeme potkávat poměrně často na českých silnicích, se vyrábějí už i pro psy. Přívěsné vozíky jsou prostorné a vejde se do nich více menších psů nebo jeden středně velký pes do 30 kg hmotnosti. Jsou skladné a nabízejí psům cestovního pohodlí, a proto při delší vyjížďce už nemusíme svého čtyřnožce nechávat doma. Při pádu cyklisty v malé rychlosti se zpravidla vozík nepřevrátí (spojka oje je otočná) a psovi se tak nic nestane.

Přepravka na kolo

Další možností pro malé psy je přepravka na kolo. Díky boxu budete moci brát svého psíka s sebou, až příště pojedete na delší cyklistický výlet.

Ultrazvukové protištěkací zařízení do místnosti

Stěžují si sousedé, že pes ve vaší nepřítomnosti stále štěká? Vyhrožují vám stížnostmi? Řešením by mohlo být toto speciální zařízení. Přístroj je aktivován, když vnitřní mikrofon zachytí štěkání, poté vydá dvousekundový signál, který je slyšitelný pouze pro psa. Toho překvapí nepříjemný zvuk a měl by přestat štěkat. Lze jej využít  pro odnaučení i jinému nežádoucímu chování (okusování nábytku aj.) pomocí manuálního tlačítka. Dosah přístroje je přibližně 4 metry.

Ultrazvukový obojek proti štěkání

Další možností je protištěkací obojek. Na obojku je umístěna malá jednotka proti štěkotu, která váží pouhých 30g, a proto jej může nosit i malý pes. Když pes začne štěkat, je zvuk identifikován mikrofonem a jednotka vyšle ultrazvukový signál, který je pro psí sluch nepříjemný. (Člověk tento signál neslyší.) Pes si nepříjemný zvuk spojí se svým štěkotem a příště si rozmyslí, zda má začít štěkat…

Svítící obojek

Svítící obojek využijete při procházkách ve tmě, což obzvlášť v zimních měsících jistě oceníte. Díky tomu budete mít stále přehled, kde se pes nachází a budete ho mít pod kontrolou i v naprosté tmě. Svítící obojek vám rovněž umožní bezpečnější pohyb psa na vodítku za tmy v blízkosti silnice. Obojek má dvě možností svícení, buď pouze svítí, nebo bliká. Levnější alternativou jsou různé blikačky určené pro cyklisty, které připevníte na obojek psa. Svítící přívěšek je vhodný pro všechna plemena.

Antistresový obojek

Tento obojek funguje na bázi feromonů neboli signalizačních prvků, které mají vliv na chování zvířat. V prvních dnech po porodu vypouští feny feromony, které posilují vzájemný vztah s potomky a celkově mají uklidňující vliv na štěňata. Obojek obsahuje syntetickou formu právě těchto feromonů, které se uvolňují v průběhu 30 dnů. Při používání obojku by se psi měli cítit méně znepokojení, což vede k redukování nežádoucího chování (vytí, okusování nábytku aj.).

Dvířka pro psy

Dáváte psovi volnost, ale nechcete nechávat stále otevřené dveře? Dvířka pro psy umožňují psům samostatný průchod ven na zahradu nebo třeba do jiné místnosti či na balkón. Můžete si vybrat v provedení jak do plastových, tak do dřevěných dveří.

Bezpečnostní pásy do auta


Cestujete se psem autem? Pak byste měli dbát na svoji bezpečnost a zároveň na bezpečnost svého čtyřnohého přítele. Nepřipoutaný pes se při nárazu nebo prudkém zastavení stává nekontrolovatelným objektem, který může vážně zranit osoby sedící v automobilu. Pokud tedy nemáte v autě ochrannou mříž a pes cestuje na sedačkách, pořiďte mu bezpečnostní postroj, který připoutaný za pás zajišťuje bezpečnost zvířete v automobilu při nárazu nebo prudkém zastavení. Omezuje nekontrolovaný pohyb psa v automobilu a umožňuje řidiči plně se soustředit na řízení.

Pro přepravu malých psů v autě poslouží speciální autosedačka.

Domácí lékárnička

Sada první pomoci existuje dokonce i pro psy, díky ní psovi můžete poskytnout první ošetření v případě nouze. Obsahuje pomůcky důležité k ošetření v případě úrazu (obinadlo, obvaz aj.) a obsahuje i další užitečné věci pro každodenní zacházení se psy (pás na tlamu, kleštičky na klíšťata aj.).

Pohovka pro psy

I pejsek může mít svou vlastní pohovku! Kromě klasických pelíšků jsou na trhu k dostání speciální vyvýšené pohovky, které si váš pes jistě oblíbí. Jsou většinou proutěné, doplněné měkkým polstrováním a vynikají krásným designem.

Hárací kalhotky

Majitelé nekastrovaných bytových fenek dobře znají problém se znečišťováním koberců, sedaček a jiných textilií v době hárání. Aby se předešlo této nepříjemnosti, jsou zde k dispozici speciální ochranné hárací kalhotky. Černé kalhotky "de Luxe", je možno prát v pračce do 30°C. Prodávají se včetně 3 výměnných vložek.

Skládací a přenosné cestovní boudy

Tyto flexibilní přenosné boudy pro psy menšího vzrůstu je možno převážet. Nenahrazují však transportní boxy. Jsou určené k odpočinku a spánku. Ideálně se hodí na cesty, dovolené nebo výstavy. Své uplatnění nachází i při jízdě autem nebo i v bytě jako klidné domácí útočiště.

Kočárky pro psy

Neobvyklým hitem jsou speciální kočárky pro psy. Jsou určeny především na přepravu starších nebo nemocných pejsků, kteří již nemají tolik síly, aby zvládly dlouhý výlet či městské pochůzky. Kočárky pro ně představují komfortní způsob přepravy. Hodí se při cestování, nákupech nebo delších výletech. K vidění jsou často i na psích výstavách.

Automatické krmítko pro psy

Krmítko s časovačem využijete hlavně v době naší nepřítomnosti. Hodí se zejména v případě, je-li pes nemocný a potřebuje dostat porci krmení v přesně stanovený čas.

Vodní fontány

Nemá rád váš pes stojatou odstátou vodu? Pak mu pořiďte fontánku, která mu poskytne vodu vždy čerstvou. Fontánku ocení kromě psů i kočičky! Díky stálému toku je voda lehce ochlazována a zachovává se tak její čerstvost. Integrovaný filtr tyto vlastnosti ještě podporuje. Fontána má tichý chod a je tak vhodná i pro bázlivá zvířata.

Furminator

Za netradičním názvem hledejte revoluční vyčesávací hřeben pro psy a kočky (největší velikost lze použít i pro koně). Furminator odstraní starou srst a podsadu, chlupy přitom „neřeže“. Dle ohlasů majitelů psů jde o nejúčinnější hřeben, který lze na trhu koupit. Nezkracuje a nepoškozuje srst, pouze velmi účinně vyčesává a pomáhá ke zdravější kůži a lesklejší srsti zvířete. Tím snižuje množství alergenů v prostředí, kde zvíře žije. Při pravidelném používání se výrazně redukuje množství chlupů v domácnosti.

Závěrem

Pes se stává stále oblíbenějším domácím mazlíčkem, a proto se setkáváme stále s novými psími produkty. Toto byla jen malá ukázka výrobků a zařízení, která jsou na trhu k dostání.  Některá jsou známá již řadu let, další jsou pro chovatele novinkou. Některá jsou velmi užitečná a potřebná, jiná slouží spíš k občasnému rozptýlení. Je jen na nás, co svému čtyřnožci pořídíme. Co je pro jednoho majitele psa téměř nezbytné, může být pro druhého naprosto zbytečné. Proto berte tento článek s jistou rezervou…