05.06.08 Aktuality

Pozvánka na vítěznou procházku soutěže o nejkrásnější procházku se psem

Praha, 5. června 2008

V sobotu 14. června 2008 v 10:00 hodin se v obci Nový Dvůr v okrese Písek uskuteční společné setkání pejskařů a všech příznivců projektu 21NEJ procházek. Přijďte si společně projít vítěznou procházku z prvního kola soutěže o nejkrásnější procházku se psem, objevit utajené krásy málo známých Píseckých hor a získat hodnotné věcné ceny.

Každý účastník se psem obdrží občerstvení zdarma, dárkový balíček s krmivem od firmy Hill’s, majitelé štěňat navíc startovací balíček. Všichni si také budou moci nechat zdarma vyfotografovat svého psa od profesionálního fotografa. V rámci doprovodného programu se můžete těšit i na ukázky některých psích sportů, jako je tanec se psem, dog frisbee, obedience a flyball.
Nebude chybět ani poradenství v oblasti výživy psů a koček, veterinární poradna, možnost popovídat si s ostatními pejskaři, nebo zkrátka jen strávit příjemný den v milé společnosti psů a jejich pánečků.
Písecké hory jsou z převážné části přírodním parkem. Rostou zde chráněné druhy rostlin, cizokrajné dřeviny, žijí zde vzácné druhy živočichů a nachází se zde i unikátní mineralogické lokality. Rybník Němec je nejkrásnější rybník Píseckých hor, připomínající svou atmosférou šumavská jezera. Však se k němu také uskutečnila první vycházka nově založeného klubu turistů v Písku roku 1901. Nedaleko břehu je kruhový ostrůvek, přístupný po lávce a nabízející příjemné posezení na lavičkách. Ostrůvek je pozůstatkem tvrziště z 15.století. Celé Písecké hory jsou protkány pěšinami i lesními cestami, díky kterým můžete tento neznámý kraj objevovat.

První kolo soutěže o nejkrásnější procházku se psem probíhalo od 1. ledna do 30. dubna na webové stránce www.21nejprochazek.cz. Vítězem se stala procházka č. 125 „Cesta na rybník Němec“, kterou zadala Zuzana Pšererová z Plzně. Vyhrává tak kvalitní krmivo od společnosti Hill’s Pet Nutrition pro svého pejska na celý rok. Prvních 21 procházek s nejvyšším počtem hlasů získalo sportovní balíček a krmivo na jeden měsíc.

Druhé kolo již běží od 1. května, je tedy čas vkládat zase nové procházky a soutěžit. Webová stránka navíc obsahuje již téměř tři stovky krásných procházek po celé České republice, je tedy z čeho vybírat. Tento projekt podporuje i agentura Czech Tourism, která se věnuje podpoře turistického ruchu.

Blíží se léto, dovolené a prázdniny, najděte si na www.21nejprochazek.cz tip na hezký výlet s pejskem! A podělte se s ostatními o ten svůj.