06.09.17 Život se psem

Přípravy na MS v agility vrcholí

Necelý měsíc zbývá do zahájení Mistrovství světa v agility 2017 (FCI Agility World Championship) v Liberci. To se uskuteční 5.–8. října v Home Credit Aréně. Pryč je již téměř polovina vstupenek a přihlášeno je celkem 514 závodníků ze 43 zemí. Známo už je i složení českého reprezentačního týmu.

 

„Aktuálně ladíme zejména časový harmonogram akce, což je velmi náročné. Zkoordinovat tolik pomocníků a závodních týmů není  vůbec jednoduché,“ říká Michaela Caldová, výkonná ředitelka MS v agility 2017. Mistrovství světa ve sportu, ve kterém psi pod vedením psovodů překonávají v co nejrychlejším čase a bez chyb překážky, hostí Liberec už podruhé, prvně to bylo v roce 2012.

Vstupenky mizí rychle

Vstupenek šlo do oběhu celkem 5000. „Prodaná je téměř polovina. Vstupenky si lze stále zakoupit v sítích Ticketpro nebo přímo na pokladně Home Credit Arény,“ doplňuje ředitelka. Jejich cenové rozpětí se pohybuje od 250 Kč do 1100 Kč. Spokojení musí být i místní hoteliéři. „V tuto chvíli máme již prakticky obsazenou ubytovací kapacitu v hotelech, které s námi spolupracují a kde je povolen pobyt se psy. Jedná se o více než 2000 lůžek. Náš odhad je, že za ubytování nechají závodníci a návštěvníci šampionátu v Liberci na 16,4 milionu korun,“ říká výkonný producent šampionátu Pavel Jakubec. Pořadatelé navíc předpokládají, že dalších asi 11 milionů utratí za stravování a jiné aktivity. Tržby vzrostou samozřejmě i obchodům. „Mnoho lidí využije tuto příležitost i k návštěvě turistických atrakcí, jako je Ještěd, ZOO a podobně,“ uvádí Pavel Jakubec.

ČR má na nejvyšší příčky

Českou republiku bude v kategoriích dle velikostí psů – Small, Medium a Large – reprezentovat 15 závodníků, a to například obhájkyně titulu – mistryně světa Martina Magnoli Klimešová s fenkou Kiki – či Tereza Králová, která se svou Say loni vyhrála European Open. „Věřím, že jsme český tým sestavili dobře. Potvrdilo se nám to při srpnovém Otevřeném mistrovství Evropy v Itálii, kde jsme několikrát stáli na stupních vítězů,“ uzavírá Michaela Caldová.

 

Složení českého týmu:

Jméno

Příjmení

Jméno psa/feny

Kat.

Rasa

Dita

Korcová

Extra Pepe Elita Triumhans

Pepe

S

Poodle

Lucie

Krauskopfová

Cessy Ritakim

Kessy

S

Parson Russell Terrier

Eva

Lačňáková

ICQ of the Five Colors

Chiqi

S

Shetland Sheepdog

Denisa

Lajmarová

Unreal Ladykiller the Roadrunners

Rally

S

Parson Russell Terrier

Zuzana

Pacáková

Kind of Crazy Černý faun

Zidi

S

Parson Russell Terrier

Martina

Magnoli Klimešová

Csimota Kiki Irhaberki

Kiki

M

Mudi

Kateřina

Malačková

Dijon z Tylenu moravia

Jackie

M

Pyrenean Shepherd

Kateřina

Malačková

Abigail the Fabulous world

Izzy

M

Pyrenean Shepherd

Radka

Mokrišová

Scooby Doo z Heřmanova dvora

Easy

M

Shetland Sheepdog

Eliška

Panáčová

Need for Speed Koryfej

Jive

M

Shetland Sheepdog

Lucie

Glejdurová

Baileys Bohemia Grant

Nessie

L

Border Collie

Tereza

Králová

Explosive Essay

Say

L

Border Collie

Radovan

Liška

Oress Rubínové srdce

Ory

L

Border Collie

Tereza

Otýpková

Bombardino Bohemia Grant

Jess

L

Border Collie

Jana

Zvonková

Breena z Vandalky

Vigi

L

Dutch Shepherd Dog