03.05.11 Aktuality

Procházka pejskařů Stromovkou pro dobrou věc

Tuto  sobotu, 7. května 2011 v 16 hodin, odstartuje z pražského Výstaviště nesoutěžní pochod pro psy a jejich majitele s názvem „Pedigree® procházka se psy“. Pochodu Stromovkou v délce 4,5 km se mohou zúčastnit všichni pejskaři se svými čtyřnohými kamarády, kteří chtějí získat zajímavé ceny a zároveň svou účastí pomoci opuštěným psům v útulcích. Vedle procházky je zajímavý program a občerstvení pro čtyřnohé účastníky.

Eva Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat, vysvětluje charitativní rozměr akce: „Účastí na procházce prospějete nejen sobě a svému psovi, ale pomůžete také zvířatům v útulcích. Za každého registrovaného účastníka totiž předá společnost Mars Czech 1 kg krmiva Pedigree®.“ Díky velké účasti v minulém roce dostali psi ze dvou útulků (v Buštěhradě a v Českém Krumlově) celkem 900 kg krmiva. Vedle toho pomáhá Mars Czech a Nadace na ochranu zvířat zvířatům v útulcích společným projektem „Pomozte naplnit misky v útulcích“. Ten za dva roky svého fungování přinesl celkem 37 útulkům na území ČR více než 74 tun kvalitních granulí pro kočky a pro psy.

Procházku v sobotu plánuje také herec a moderátor Tomáš Krejčíř se svou německou dogou Hugem. „Líbí se mi charitativní rozměr Pedigree procházky. Svou účastí bych rád motivoval i ostatní pejskaře, aby se přidali. Útulky jsou užitečné, většina z nich se neobejde bez pomoci sponzorů, dárců a dobrovolníků,“ zdůrazňuje Tomáš Krejčíř a přidává vlastní zkušenost: „Kdysi se nám ztratil ohař, našli jsme ho nakonec právě v útulku, kde se o něj skvěle postarali. Myslím, že proto je v zájmu každého majitele, aby útulky fungovaly. Pomáhám dvěma útulkům moderováním jejich happeningů a občas je podpořím i finančně,“ doplňuje Krejčíř.

Odborníci a chovatelé se shodnou na tom, že když pes dostává kvalitní stravu, má dostatek pohybu a lidské péče, celkově dobře prospívá. „Hugovi dopřávám hodně pohybu. Když není zima, pobíhá po zahradě. Každý den s ním chodím na hodinové procházky, jezdím vedle něj na kole nebo na koloběžce. Alespoň jednou týdně mu čistím kartáčkem zuby a podávám mu také dentální pamlsky,“ inspiruje k zodpovědnému přístupu Tomáš Krejčíř.

Vedle psí procházky budou v sobotu před Výstavištěm již od 10 hodin k vidění ukázky psích sportů a výcviku slepeckých a záchranářských psů. Partnerem doprovodného programu je Nadace na ochranu zvířat, v jejímž stánku lze přispět na opuštěná zvířata. Vítání jsou proto nejen majitelé psů se svými miláčky, ale i rodiny s dětmi a každý, kdo má ke zvířatům blízko.