09.12.08 Aktuality

Vánoční kočkování s dětmi

V sobotu 20. prosince, víkend před Vánoci, přesně uprostřed toho nejhoršího předvánočního stresu, přelidněných obchodů a ve chvíli, kdy někteří z nás zapomínají, že vánoční svátky jsou především svátky rodinnými, jsme se rozhodli uspořádat akci, jejímž cílem je přilepšit kočkám v péči našeho občanského sdružení a zároveň pokusit se přimět co nejvíce rodičů, aby se zastavili uprostřed shonu spojeného s koncem roku a strávili se svými dětmi několik hodin v klidu a jinde než u televize.
Nebude chybět vánoční stromeček, ale jelikož naše kočky Ježíšek nemá na seznamu (a přitom byly hodné!), budeme spoléhat na vaši pomoc a doufat, že jim pod něj nanosíte nějaké ty dobroty a dárečky. Pokusíme se vás nalákat na pestrou nabídku dílniček, kde se budou děti moci naučit vyrábět různé drobnosti, pohrát si a rozvinout svou tvořivost za asistence zkušených dobrovolníků z OS Hajnštejn. Ti také pro tento den připravili výstavu fotografií.

Hned vedle dílniček bude plyšový koutek pro ty nejmenší, maminky tak budou mít pěkně na očích všechny své ratolesti najednou. Další koutek bude nabízet hry pro všechny věkové kategorie, podbrdský workshop se zaměří na kočičí tématiku. V sítotiskové dílně si budete moci na donesený, nebo na místě zakoupený kus oblečení za malý poplatek nechat natisknout vybraný kočičí motiv. Naše charitativní krámky budou nabízet veliký výběr drobností, hraček a pelíšků pro kočky, triček, tašek, zástěr, šperků... třeba zde vyberete pár dárků pro své blízké. (viz . www.meow.kvalitne.cz )
Občerstvení a místo k posezení zajistí náš bar, s nabídkou různých dobrých čajů, kakaa, grogu, džusů a domácích pochutin, jako je například nakládaný hermelín, toasty nebo doma pečené buchty a koláče. "Vinný stánek" bude nabízet svařák z kvalitních moravských vín ochucený speciální směsí koření a rozlévaná vína.
 Program oživí žongléři, tombola o pěkné ceny a třeba ještě něco dalšího, ale to je překvapení! Vstupné je 50,- Kč pro dospělé - včetně jednoho lístku do tomboly a 25,- Kč pro děti - včetně materiálu na tvoření v dílničkách. Veškerý výtěžek akce je určen pro kočky v péči OS Podbrdsko, všichni pořadatelé, účinkující a pomocníci jsou dobrovolníci. Celá akce vznikla za spolupráce OS Podbrdsko, které se stará o opuštěná, týraná a nemocná zvířata, OS Hajnštejn, které se snaží dát dětem možnost trávit volný čas jinak než u televize a počítače, a OS Kultura jinak, které dělá kulturu prostě jinak a poskytlo nám tento prostor a věci s tím spojené. Více se o našich organizacích dozvíte na našich informačních stáncích přímo na akci. Začínáme v 10 hodin a končíme kolem 18 hodin. Hala C , kde se kočkování koná, se nachází v Drahobejlově ulici 15 (poblíž Sazka arény), v nápadně pomalované budově. Přístup je bezbariérový. Spojení tramvají je do stanice Ocelářská (tram 3) nebo metrem do stanice Českomoravská a asi 5 minut pěšky. Těšíme se na vás!

Text:Františka Kernová ( OS Podbrdsko)
www.podbrdsko.kocky-online.cz