16.01.08 Aktuality

21 NEJ procházek se psem

 

Od ledna 2008 startuje nový zajímavý projekt určený především aktivním pejskařům a milovníkům přírody. Jeho cílem je shromáždit a představit veřejnosti krásná místa v Česku vhodná k procházkám se psy.

Navštivte webovou stránku www.21nejprochazek.cz, kde může každý vložit (nominovat) svou oblíbenou procházku – stačí vyplnit jednoduchý formulář a doprovodit jej popisem, případně fotografiemi nebo tipy na zajímavá místa v okolí, možnosti koupání či restaurace vstřícné ke psům. Nominované procházky pak budou usilovat o hlasy dalších návštěvníků stránky. Každý tak může rozhodnout, která procházka se stane tou NEJ.

 

Soutěž proběhne ve třech kolech, každé bude trvat čtyři měsíce. První kolo startuje 1. ledna 2008 a bude uzavřeno 30. dubna. Postupně budou na www.21nejprochazek.cz přibývat nominované procházky a následně zde najdete galerii těch, které získaly nejvíce hlasů.

 

Hlavním partnerem projektu je společnost Hill´s Pet Nutrition, která věnovala ceny do soutěže.

Její marketingový manažer pro střední a východní Evropu a Rusko dr. Mark Boddy konstatuje: „Procházky zlepšují zdraví a kondici nejen pejska, ale i jeho majitele a prohlubují jejich vzájemný vztah. A to je přesně to, o co naše společnost usiluje.“

 

Protože „21 NEJ procházek" inspiruje nejen majitele psů, ale také objevuje hezká zákoutí Čech, Moravy a Slezska, stala se partnerem projektu státní agentura Czech Tourism.

„Projekt podporuje pohyb na čerstvém vzduchu, propaguje správné chování v přírodě a kladný přístup k ní a zviditelňuje krásná místa z pohledu turistů. Zejména se však jedná o akci, která je pozitivní, zajímavá a v Česku zcela ojedinělá," říká Ing. Petr Kratochvíl, ředitel regionálního odboru agentury CzechTourism.

 

Stejný projekt úspěšně běží ve Velké Británii, kde rovněž získal podporu a partnerství od agentur zaměřených na domácí cestovní ruch Enjoy England, Visit Scotland a Visit Wales.

 

Mediálními partnery jsou dále časopisy Svět psů a Psí sporty.

 

Internetové stránky www.21nejprochazek.cz však nabízejí mnohem víc než jen soutěž, v níž absolutní vítěz každého kola vyhrává pro svého psa krmivo značky Hill´s na celý rok. Zájemci zde najdou informace o zodpovědném venčení, mohou si provést test hmotnosti a pohyblivosti svého psa, aby si ověřili, zda netrpí nadváhou či pohybovými problémy, nebo si zkrátka vybrat jednu z procházek a vyrazit se svým psem do přírody.