08.12.13 Život se psem

Agresivita a homeopatika

Věděli jste, že homeopatické léky se nepoužívají pouze k řešení fyzických nemocí či k lepšími hojení poúrazových stavů, ale dobře zabírají také na psychiku? Jaké léky se doporučují, když se u zvířete objeví nežádoucí agresivní chování?

Arnica montana

Agresivita ze strachu v souvislosti s fyzickým či psychickým traumatem. Ředění 15 CH 1krát denně.

Aconitum napellus

Agresivita ze strachu po hlubokém šokovém zážitku. Ředění 15 CH 1krát denně. Jestliže od šoku uběhla delší doba, podávejte 30 CH.

Staphysagria

Jedinec není agresivní vždy, jen občas se u něj projevují záchvaty agresivity, ale vždy jako následek křivdy, týrání nebo po opuštění pánem. Ředění 15 CH 2-3krát týdně.

 

Lachesis mutus

Agresivita se objevuje ze žárlivosti, zvíře je rádo středem pozornosti, svého pána chce mít jen pro sebe, nerado nosí obojek. Ředění 15-30 CH 1-2krát týdně.

 

Nux vomica

Nervózní psi nebo kočky, kteří jsou citliví na hluk, dotek, pachy. Jsou podráždění a neposlušní. Jsou agresivní při neobvyklých pohybech pána nebo při nevhodném doteku. Ředění 15-30 CH 1-2krát týdně, zpočátku i 1krát denně.

 

Mercurius solubilis

Jedná se o jedince, kteří se neradi podřizují jakékoliv autoritě. Jsou agresivní jak vůči lidem, tak věcem. Destrukce předmětů není ze hry nebo z nudy, ale ze vzteku. Ředění 15-30 CH 2-3krát týdně.

 

Platina

Agresivita se projevuje zejména u samců a má sexuální podtext. Jako příklad může sloužit psí rvačka v souvislosti s přítomností feny (nebo jejím pachem), která hárá nebo je před či po hárání. Ředění 15 CH 2-3krát týdně.

 

Zdroj: Poznáváme homeopatii, Jak šetrně léčit psy a kočky, MVDr. Michaela Švaříčková, MVDr. Václav Holzbauer, Grada