23.01.17 Aktuality

Dobré zprávy v novém roce

Petrá společnost, která se zabývá výcvikem asistenčních a vodicích psů pro lidi s postižením, má důvod k radosti. A ne jeden, ale hned tři!

Anetka a Fany

Na výcvik fenky Fany pro malou Anetku se podařilo získat celých 230000 Kč. Tento úspěch se uskutečnil díky dobrým duším dárců z řad jednotlivců i firem. Seznam dobrodinců čítá více než stovku jmen a názvů a to je v Pestré rekord.

Zdenka a Apollo

Paní Zdenka už má doma svého vycvičeného labradora Apolla. Během vánočních svátků jej trenérka Jana předávala do rodiny. Apollo pomáhá Zdence trpící silnou epilepsií s vyrovnáváním stability při chůzi jako tzv. balanční pes. Zdenka se přidržuje za vodič, jaký mají vodicí psi pro nevidomé, a je tak jistější v chůzi a udrží její směr. Pes také upozorňuje na nerovnosti terénu a překážky zprava (paní nevidí na pravé oko). Spadne-li Zdenka na ulici, lidé si už nebudou plést její stav s opilostí.

Iveta a Mike

Přes svátky se našli další dobří lidé, kteří pomohli s dofinancováním výcviku asistenčního portugalského vodního psa Mika pro paní Ivetu. Oblastní Charita Černý Most dokonce uspořádala nádherný benefiční koncert v kyjském kostele.

Pestrá společnost děkuje všem dárcům, více se o jejích aktivitách dozvíte na www.pestraspolecnost.cz