Miluje váš pes pamlsky všeho druhu? Co takhle mu občas upéct domácí sušenky? Díky čerstvým surovinám budete mít jistotu, že váš pejsek dostává to nejlepší. Inspirujte se.
Játrové
Ingredience:
2 a ½ šálku žitné mouky
200 g čerstvých kuřecích jater
2 lžíce nasekané petrželky
4 lžíce slunečnicového oleje
1/2 šálku vývaru z jater
Uvařte ve vodě kuřecí játra (cca 15 minut) a nechte je vychladnout. Předehřejte troubu a vyložte plech pečícím papírem. Rozmixujte játra s vývarem, masovou směs smíchejte s žitnou moukou, petrželkou, olejem. Míchejte, až vám vznikne hladké těsto. V případě potřeby přidejte mouku či pár lžic vývaru. Tvarujte malé kuličky, které rozložte na plech. Pečte přibližně 25 minut na 170 ° C
Dietní hruškové
Ingredience:
3 šálky špaldové mouky
2 šálky ovesných otrub
1 šálek tvarohu
1 čerstvá hruška
1 lžička skořice
½ šálku vody
Předehřejte troubu, na plech si rozložte pečící papír. Promíchejte pšeničnou mouku, ovesné otruby a tvaroh, přidejte rozmačkanou hrušku, skořici a vodu. Ze směsi vytvořte hladké těsto. Na pomoučněném válu vyváleje těsto do placky a vykrajujte sušenky různých tvarů. Pečtě asi 20 minut na 160 °C
Tuňákové
Ingredience:
2 a ½ šálku špaldové mouky
1/2 šálku drcených ovesných vloček
200 g tuňáka z konzervy (tuňák ve vlastní šťávě)
1 vejce
3 a ½ lžíce slunečnicového oleje
½ šálku vody
Předehřejte si troubu, na plech položte pečící papír. Tuňáka propláchněte ve vodě, abyste ho zbavili soli. Smíchejte všechny ingredience a vytvořte hladké těsto, ze kerého vykrajujte sušenky. Pečte je přibližně 20 minut na 150 °C.
Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.