Domácí sušenky

Miluje váš pes pamlsky všeho druhu? Co takhle mu občas upéct domácí sušenky? Díky čerstvým surovinám budete mít jistotu, že váš pejsek dostává to nejlepší. Inspirujte se.

Játrové

Ingredience:

2 a ½ šálku žitné mouky

200 g čerstvých kuřecích jater

2 lžíce nasekané petrželky

4 lžíce slunečnicového oleje

1/2 šálku vývaru z jater

Uvařte ve vodě kuřecí játra (cca 15 minut) a nechte je vychladnout. Předehřejte troubu a vyložte plech pečícím papírem. Rozmixujte játra s vývarem, masovou směs smíchejte s žitnou moukou, petrželkou, olejem. Míchejte, až vám vznikne hladké těsto. V případě potřeby přidejte mouku či pár lžic vývaru. Tvarujte malé kuličky, které rozložte na plech. Pečte přibližně 25 minut na 170 ° C

Dietní hruškové

Ingredience:

3 šálky špaldové mouky

2 šálky ovesných otrub

1 šálek tvarohu

1 čerstvá hruška

1 lžička skořice

½ šálku vody

Předehřejte troubu, na plech si rozložte pečící papír. Promíchejte pšeničnou mouku, ovesné otruby a tvaroh, přidejte rozmačkanou hrušku, skořici a vodu. Ze směsi vytvořte hladké těsto. Na pomoučněném válu vyváleje těsto do placky a vykrajujte sušenky různých tvarů. Pečtě asi 20 minut na 160 °C

Tuňákové

Ingredience:

2 a ½ šálku špaldové mouky

1/2 šálku drcených ovesných vloček

200 g tuňáka z konzervy (tuňák ve vlastní šťávě)

1 vejce

3 a ½ lžíce slunečnicového oleje

½ šálku vody

Předehřejte si troubu, na plech položte pečící papír. Tuňáka propláchněte ve vodě, abyste ho zbavili soli. Smíchejte všechny ingredience a vytvořte hladké těsto, ze kerého vykrajujte sušenky. Pečte je přibližně 20 minut na 150 °C.