09.03.12 Aktuality

Hledají nový domov

Říká se, že kdo měl někdy psa, bude na něj vzpomínat po celý život. A co takhle pořídit si čtyřnohého přítele z útulku?

 

Na své nové páníčky se těší tito pejsci:

 

DAXI z Nemotic, 3 roky

Daxi se po půl roce konečně nechala pohladit. Je kastrovaná. Zatím se ještě hodně bojí a chová se podřízeně. Je zvyklá žít ve smečce odmalička. Hledáme pro ni nový domov nejlépe na zahrádce s dalším pejskem. Je docela fixovaná na zřejmě svého syna "Ucho" (je podobný), ale může být i s jiným psem. Samotné by jí bylo smutno. Musí se naučit chodit na vodítku a žít s lidmi. Hodí se pouze do zkušených zodpovědných rukou.

 

 

SHINA, 2 měsíce

(Šína) Krásná malá holčička neobvyklého krémového zbarvení s tmavou podsadou a bílými tlapkami. Je to kříženka belgického ovčáka. Velmi milá, přátelská, hravá. Vhodná i do rodiny, hlavně aby se jí páníček věnoval. Je třeba krmit ji opravdu kvalitní stravou, dbát na řádnou pravidelnou výchovu. Podmínkou předání je kastrace v dospělosti. Fenka bude předaná očkovaná, odčervená a čipovaná.

 

ASTON, 3 měsíce

Toto štěňátko jsme převzali z jednoho útulku, kde bohužel neměli podmínky na zimu. Jeho babička je kříženka ČSV a NO, dědeček je čistokrevný malamut a jeho rodiče jsou potomci těchto dvou psů (nechápeme, proč útulek rozmnožil tyto pejsky, nicméně vznikl z toho Astonek). Rodiče vypadají jako vlci s delší tmavou srstí a oranžovýma očima, jsou hodně velcí. Aston bude taky obr, předpokládáme velikost jako malamut a více. Jinak je velmi kontaktní, přátelský a milý. Bude potřebovat dobré vedení, zahradu, případně psího kamaráda. Je po prvním očkování. Hledáme pro něho spolehlivé nové majitele. Podmínkou je kastrace v dospělosti!

 

MISSI, 9 měsíců

Kříženka kokra, nebo jezevčíka, střední velikosti. Fenka se k nám dostala od majitele, který množil psy v bytě, pro které neměl domov ani zajištěnou péči poté, co musel být umístěn do trvalé ústavní péče. Fenka je zvyklá na byt, psy i kočky. Je moc hodná, mazlivá, přátelská. Ráda se chová, hodně skáče - vyskočí do náruče či na linku jako kočka. Venku se však hrozně bojí, nikdy tam nebyla a neumí chodit na vodítku. Potřebuje někoho, kdo se jí bude věnovat a všechno ji naučí. Je vhodná i k dětem.

 

AMONEK, 9 měsíců

Kříženec kokra, nebo jezevčíka, střední velikosti. Amonek se k nám dostal od člověka, který množil ve svém bytě psy, pro které neměl domov ani zajištěnou péči, když musel do trvalé ústavní péče. Amon je zvyklý na byt, ale není zvyklý se venčit, venku pravděpodobně nikdy nebyl. Neumí chodit na vodítku, příšerně se bojí, zapírá se a je ztuhlý strachy. K lidem, kterým věří, je přátelský, na cizí vrčí a bojí se. Nechá se sebou však manipulovat. Je zvyklý na psy i na kočky, kterým neublíží. Hledáme pro něj trpělivého majitele, který ho zvládne naučit na vodítku a běžnému životu v rodině.

 

BEDŘIŠKA, 3 roky

Krásná malá kříženka ratlíka, čivavy apod., zachráněná před mrazy ze špatných podmínek. Je kastrovaná. Velmi přátelská a milá fenečka, poslušná, klidná, chodí na vodítku. Je v bytě, spolehlivě se venčí. Zvyklá na ostatní psy, feny i na kočky, kterých si nevšímá. Vhodná i pro starší lidi, vydrží i sama, když je páníček v práci. Nic neničí a nezlobí ani neštěká. Váží 10 kg a je zvyklá nosit obleček:-)

 

ERON, 7 měsíců

Krásný kříženec aljašský husky, ovčák, beauceron atd., jehož maminu jsme dovezli březí z jednoho útulku, kde je kastrace zřejmě cizím pojmem. Eron je u nás od malička a pro jeho temperament o něj nikdo nemá zájem.Je to pejsek vhodný na zahradu s přístupem do tepla, ideálně k hodnému psovi, který ho bude učit slušnosti. Eron je dominantní, neposlušný, hyperaktivní a naprostá „herečka“. Nemá výcvik, je zvyklý na smečku. Hledáme pro něho někoho, kdo je sportovně založený, s pevnými nervy a zkušeným a spravedlivým smyslem pro výchovu. Tito psi nejdou dobře vycvičit, ale hodí se na tahání saní, dlouhé výlety apod. Příliš neposlouchají, nejsou proto vhodní na sporty, kde mají být na volno. Eron si i přes veškerou snahu dělá, co chce. Hledáme proto někoho, kdo si s ním poradí. Je očkovaný, čipovaný, podmínkou předání je kastrace v jednom roce života.

 

MARO, 2 roky

Nalezený velký kříženec NO, kousek od našeho azylu na silnici (obec Úmyslovice, Pátek), stále se po něm nikdo neshání. Je kastrovaný. Pejsek byl nalezen hubený, s pořezaným krkem od drátu! Je to velmi mazlivý a hodný pes, zcela neagresivní, submisivní, snášenlivý se psy i fenami. Problém jsou kočky a jiná drobná zvířata. K lidem je naprosto milý. Není rád sám, vyžaduje pozornost, za plotem štěká, nemá výcvik, na vodítku chůzi zvládá. Hledáme pro něho tedy nového páníčka, který si ho bude skutečně vážit. Maro potřebuje procházky, alespoň naučit přivolání. Hodí se na zahradu, nebo i do bytu, pokud se mu bude majitel dostatečně věnovat. Je vhodný i na procházky a dlouhé výlety, bez problému i do smečky, i k větším dětem.

 

BARY z Nemotic, 6 let

Větší kříženec barváře, krásný hnědý pejsek. Je kastrovaný. K lidem přátelský, mazlivý, na vodítku chodit zvládá, nebojí se. Jen jsme si všimli, že na některé muže vrčí, a to i venku na vodítku. Je otázkou, zda se z něho dá vychovat opravdový obranář, nebo je ještě ve stresu a přejde ho to. K ženám se chová naprosto bez problému. Každopádně tento pejsek je vhodný pro někoho na výlety, výcvik, sporty. Je stále vitální a hodně chytrý, dobře reaguje a neprojevuje se jako smečkový pes. Proto se ani tak nebojí jako ostatní. Bude spokojený sám, nebo s fenou.

KARA z Nemotic, 1 rok

Černá mladá fenečka, poměrně plachá, ale nechá si všechno líbit. Chůzi na vodítku zatím absolutně nezvládá, vhodná pouze do zkušených rukou, k někomu, kdo ji zvládne socializovat a naučit ji zatím na kšírách. Bude to na delší dobu, ale fenka je hodná, takže se to časem jistě povede. Hodí se na výcvik, sporty, je stále vitální a hodně chytrý, dobře reaguje a neprojevuje se jako smečkový pes. Proto se ani tolik nebojí jako ostatní.

Kde pejsky najdete? Občanské sdružení Toulavé tlapky, Pátek u Poděbrad, www.toulavetlapky.cz, Denisa Zárybnická 776 083 090