Jestli přemýšlíte, čím potěšit svého mazlíčka na narozeniny, určitě nic nezkazíte, když mu připravíte chutnou psí pochoutku. A nemusíte mít strach, tímto dortem mu trávení nerozhodíte, pokud ho ovšem váš mlsoun nesní celý na posezení :-)
Co budete potřebovat?
4-5 prasečích nožiček nebo kůže na sulc
Maso, které má pes rád (například kuřecí srdíčka, krůtí játra, žaludky, kousky hovězího masa, vykostěnou rybu apod.)
Čerstvou zeleninu nakrájenou na kousky (například mrkev, petržel, celer)
Bylinky (třeba medvědí česnek, petrželovou nať, meduňku, kopřivové nebo pampeliškové listy nasekané najemno apod.)
Tlakový hrnec
Vepřové nožičky (nebo kůže) vařte hodinu a půl v tlakovém hrnci. Pokud nemáte tlakový hrnec, můžete je uvařit i v normálním, ale doba vaření se výrazně prodlouží. Poté nožičky vyndejte z hrnce a nechte je trochu zchladnout. Kosti vyhoďte, ostatní chrupavky, kůži atd. pokrájejte na kousky. Zatímco se vařily nožičky, uvařte si i ostatní maso na náplň. Obrané maso z nožiček a kůže společně s vývarem rozmixujte, pokud je vývaru málo, můžete přidat trošku vody. Směs přelijte do vhodné nádoby. Ideální je silikonová forma na dort, která se pak jednoduše vyklopí. Přidejte bylinky a na kousky nakrájenou čerstvou zeleninu (s množstvím to nepřehánějte, aby psovi dort chutnal) a samozřejmě oblíbené kousky uvařeného masa. Formu zakryjte a dejte do chladna. Druhý den je sulcový dort krásně tuhý. Po vyklopení ho můžete dozdobit, například psími suchary nebo sušeným masem. Co nezkrmíte hned, můžete zmrazit. V lednici sulc vydrží jen 3 dny.
Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.