15.06.19 Výživa

NUTRO FEED CLEAN™ Nové čisté krmivo pro psy

Pro mnoho lidí je pes součástí rodiny, proto se o jeho zdraví zajímají stejně jako o to své. A zdravý životní styl začíná správnou výživou. Společnost Mars nyní přichází s novou značkou, která je ideální volbou pro všechny, kterým záleží na tom, čím krmí své mazlíčky.

Čisté, autentické, spolehlivé – takové je krmivo NUTRO™. Obsahuje jen suroviny, které byste našli i ve své kuchyni, jako je jehněčí, drůbeží játra, hrášek, čočka, slunečnicový olej nebo rozmarýn. Každá ingredience má přesný výživový účel a není zde nic zbytečného navíc. Firma Mars má jedny z nejvyšších standardů kvality v oblasti krmiva pro mazlíčky a přísně kontroluje nejen všechny své dodavatele, ale i každý krok přípravy a balení krmiva.

Nízký alergenní potenciál

Hlavní složkou krmiv NUTRO™ je vždy kvalitní živočišný protein. Produkty aktuálně nabízené na českém trhu jsou primárně založeny na jehněčí bílkovině, protože patří mezi bílkoviny s nízkým alergenním potenciálem. Krmiva NUTRO™ navíc neobsahují žádné umělé konzervanty, barviva nebo příchutě a jsou vyrobena bez použití geneticky modifikovaných surovin – takzvaných GMO.

Receptury bez lepku

Značka NUTRO™ přináší na český trh dvě řady granulí bez obilovin určených pro psy – NUTRO Grain free™ a NUTRO™ Limited ingredient. Podstatou obou řad je poskytnout vašim psím miláčkům vše, co potřebují, i když trpí nějakou formou potravní intolerance nebo dokonce alergie.

„V současné době vzrůstá počet diagnostikovaných potravních alergií, ale ještě více zaznamenáváme případů tzv. potravní intolerance,“ říká MVDr. Leoš Železný, nutriční specialista. „Jedná se o určitou přecitlivělost na nějakou složku potravy. Tyto intolerance se velmi špatně diagnostikují, protože jejich projevy nebývají nijak specifické. Jedná se např. o zvýšenou plynatost, průjmy nebo svědění. Látkou, na kterou nejvíce roste přecitlivělost psů, je lepek. Proto jsou obě řady NUTRO Grain free™ i NUTRO™ Limited ingredient připraveny tak, aby lepek vůbec neobsahovaly.“

Snížený počet hlavních složek

Kromě lepku výrobky NUTRO™ neobsahují ani kukuřici, sóju, mléčné produkty ani vejce. „Tyto a další látky, které jsou v běžných krmivech přítomné, jsou dieteticky vhodné a většině psů nevadí,“ vysvětluje MVDr. Železný a pokračuje: „Nicméně u citlivých jedinců mohou vyvolat nežádoucí reakci. Proto v řadě NUTRO™ Limited Ingredient je jen jeden zdroj živočišných proteinů a navíc je snížen počet hlavních složek pod deset, aby se co nejvíce omezila možnost vzniku intolerance na nějakou složku krmiva.“

Spolupráce výzkumného centra

Připravit recepturu, která splňuje tyto striktní podmínky a zároveň je pro psy chutná a dobře stravitelná, je velmi složité a náročné. Podařilo se to i díky spolupráci anglického výzkumného veterinárního centra Waltham, které je světovou autoritou ve výživě psů a koček, a továrny na výrobu krmiv v německém Mindenu.

Zkušenost chovatelky

O svou dobrou zkušenost s novými produkty NUTRO™ se podělila i paní Michaela Ouředníková z chovatelské stanice Krásná louka, která chová psy přes 20 let a její odchovy získaly řadu výstavních ocenění CACIB. „Překvapilo mě, jak i bez přechodného období se moje štěňata na novou recepturu přímo vrhla. Přechod z dřívější, byť kvalitní značky, byl bezproblémový. Štěňata za celou dobu neměla problémy s trávením, kvalita srsti i temperament byl ukázkový a odpovídající danému plemeni.“

Každý pes tak v produktech NUTRO™ dostane veškerou energii, kterou potřebuje, v chutné a kvalitní receptuře. Nic zbytečného navíc.