21.12.07 Aktuality

Pes před obchodem je v ohrožení!

 

Prudký nárůst krádeží psů před obchodními centry a samoobsluhami zaznamenávají v posledních týdnech operátoři Národního registru majitelů zvířat.

Řada majitelů využívá procházky se psem k nákupu. Svého mazlíčka pak nechají na volno nebo přivázaného čekat před dveřmi obchodu či na parkovišti. V řadě případů však svého psa po návratu z nákupů již nenajdou. Na místě často nezůstane ani vodítko, na kterém byl pes přivázaný. V některých případech pes jen využije nepřítomnosti majitele a vydá se na vlastní pěst za dobrodružstvím. Stále častěji se však psi stávají obětí krádeží a nezřídka končí jejich osud tragicky; zvláště v případě středních a větších psů. Převážná většina psů se díky mikročipu vrací dříve či později zpět ke svým majitelům. Jsou však případy, kdy ani mikročip nemůže pomoci. Podle informací od majitelů i policistů totiž mohou být ukradení psi dokonce zabiti a určeni ke konzumaci!

Národní registr majitelů zvířat proto naléhavě doporučuje majitelům psů, aby nenechávali své mazlíčky čekat samotné před obchody, a to ani uvázané.

 

Pro další informace kontaktujte:

Národní registr majitelů zvířat, P. O. BOX 132, 120 00 Praha 2

Tel. 602 611 053

E-mail: info@narodniregistr.cz

www.narodniregistr.cz