18.03.19 Výživa

Petkult - nejprodávanější krmivo mezi chovateli

Stejně jako u lidí, lze i u psů díky kvalitní výživě potlačit některé zdravotní problémy a předejít nemocem. Vyplatí se proto vsadit na osvědčené přírodní krmivo, které společně s pravidelným pohybem a preventivní péčí o zdraví pomůže vašeho psa udržet v dobré kondici až do vysokého věku.

Pokud hledáte kvalitu za rozumnou cenu, pak vyzkoušejte značku Petkult. Jedná se o 100 % přírodní, hypoalergenní krmivo bez umělých příchutí, konzervantů a barviv, které je vyrobeno v Belgii. Neobsahuje potenciálně alergenní ingredience, jako je kukuřice, pšenice, vedlejší masové produkty, vajíčka, sóju a GMO (geneticky modifikované organismy). Většina receptur vychází z dehydratovaného jehněčího a krůtího masa, které je doplněné například o korýše, krůtí tuk a hnědou rýži. Od roku 2015, kdy jsou granule Petkult k dostání na českém trhu, si je oblíbilo mnoho chovatelů a značka získala vynikající recenze od zákazníků.

Z čeho jsou granule Petkult vyrobené?

Dehydratované jehněčí maso - obsahuje mastné kyseliny omega 3, zinek, vitamíny B3 a B12, karnitin, což je hlavní aminokyselina, která má za úkol stimulovat metabolismus.

Dehydratované krůtí maso - je bohatým zdrojem proteinů, vitamínů B3 a B6 a aminokyseliny tryptofanu, která pozitivně ovlivňuje metabolické procesy.

Olej z korýšů - pochází z krillu z Arktidy, je bohatý na mastné kyseliny omega 3, které zlepšují činnost mozku, podporují zdraví kůže a celkovou pohodu zvířete.

Krůtí tuk - má vysokou nutriční hodnotu kvůli obsaženým nenasyceným kyselinám (olejová, linolová).

Hnědá rýže (celozrnná) - jelikož není zpracovaná, uchovává si celé množství vláknin (důležité pro správné zažívání), proteinů, fosforu, manganu, železa a hořčíku.

Čekanka - má prebiotické účinky, které přispívají ke zdraví střev (zdravá střevní sliznice zajišťuje optimální zažívání). Chrání játra a žlučník a pomáhá v detoxikaci organismu.

Rohovník obecný (svatojánský chléb) - používá se jako hypoalergenní, bezlepková náhrada mouky. Má pozitivní účinek na žaludek a střeva (zabraňuje průjmu a nadýmání).

Dehydratovaná jablka - obsahují pektin, který stimuluje žlučovou sekreci a reguluje střevní výměnu.

Pivovarské kvasnice - zdroj vitamínů skupiny B, pomáhají také při žaludečních a střevních obtížích.

Yucca - známá pro svou schopnost optimalizace procesu vylučování toxinů. Obsahuje enzymy, saponin, chlorofyl, antioxidanty.

Kurkuma - účinná při léčbě chorob kůže, ale také při eliminaci střevních parazitů.

Hřebíček - nejsilnější přírodní antioxidant.

Rozmarýn – působí jako účinný antioxidant. Vylepšuje chuť a především působí jako přirozený konzervant.

Taurin - reguluje srdeční činnost a udržuje ostrý zrak.

Glukosamin a chondroitin - pomáhají při regeneraci a ochraně kloubních chrupavek, zlepšují pohyblivost kloubů, snižují záněty a bolesti kloubů.

Methylsulfanomethanol (MSM) - je nekovový síran rozšířený v přírodě. MSM poskytuje kostem, vazivům a šlachám potřebnou ochranu, aby zůstaly silné a odolné a účinkuje proti zánětům a křečím. Má antioxidační účinky a pomáhá regulovat imunitu.

Extrakt z brusinek – brusinky mají antibakteriální schopnosti, účinně působí proti infekcím močových cest a střev.

Novinka: rybí granule vhodné pro psy s citlivým trávením

PETKULT DOG SENSITIVE FISH je kompletní krmivo pro dospělé psy. Receptura založená na rybách se doporučuje zejména u psů s alergiemi a zažívacími potížemi. Krmivo poskytuje všechny živiny, které pes potřebuje, aniž by hrozilo riziko nadváhy nebo předávkovaní bílkovinami. Vysoká hladina omega 3 mastných kyselin v rybách působí protizánětlivě na celé tělo, navíc ryby jsou pro psy skvělým a snadno stravitelným zdrojem bílkovin. Esenciální mastné kyseliny pomáhají při hojení bolestivé, poraněné nebo svědící pokožky a mohou snížit intenzitu projevů mnoha alergií.

Jedinečné granule pro štěňata

PETKULT DOG STARTER je pokročilá receptura přírodních krmiv pro štěňata všech plemen ve věku 1 až 6 měsíců a pro březí a kojící feny. Krmivo s vysokým zdrojem energie a obsahem 60% dehydratovaného jehněčího a krůtího masa a jednoduchých surovin s vysokou stravitelností pomáhá zabraňovat vzniku alergií. Granule jsou navíc přizpůsobené zubům štěňat. Svou strukturou jsou jedinečné, protože s vodou tvoří kašovitou konzistenci, takže jsou mnohem lépe přijímány.

Poloměkké krmivo

PETKULT DOG SEMIMOIST/MINI ADULT TURKEY je kompletní poloměkké krmivo pro dospělé psy malých plemen. Granule mají vlhkost 18 %, proto se snadněji žvýkají a tráví. Neobsahuje žádné známé alergenní složky, podporují zdravé trávení a skvěle chutnají díky vysokému obsahu složek živočišného původu.

Pamlsky pro zdravé zuby

Značka Petkult má v nabídce také výborné hypoalergenní dentální pamlsky, které jsou bez umělých aditiv a konzervantů. V nabídce jsou příchutě krocan/rýže a kachna/rýže.

Chutné konzervy

Zakoupit můžete také konzervy, které obsahují 65-67 % masa a vnitřností. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a důležité aminokyseliny. Dále obsahují lněný olej, který je přírodním zdrojem omega 3 a omega 6 mastných kyselin s pozitivními účinky proti zánětům a kardiovaskulárním chorobám. Lecitin obsažený v semínkách lnu a přidané vláknině zajišťuje zdravé zažívání a reguluje střevní průchod. Konzervy neobsahuje pšenici, kukuřici, sóju, umělá barviva a konzervanty a ochucovadla.

Krmiva a pamlsky značky Petkult seženete ve vybraných chovatelských potřebách a eshopech např.  www.krmeni.cz, kde můžete využít promo akce na /petkult popř. si objednat na vyzkoušení vzorek /vzorky-pro-psy