11.09.18 Život se psem

Sportovní kynologické centrum Pesopark se dál rozšiřuje

Volnočasové kynologické centrum Pesopark Uhříněves je jedním z nejmodernějších psích areálů s celoročním provozem vůbec. Prostor o rozloze téměř čtyř hektarů nabízí všem návštěvníkům široké spektrum aktivit. K dispozici bude nově i krytý osvětlený prostor s pevným povrchem pro bezpečný výcvik v nepříznivém počasí. Ten bude sloužit kromě tréninků k pořádání výstav, bonitací, seminářů a závodů aj.

Všichni příznivci sportovní kynologie i moderních psích sportů mohou jásat. Areál v Pesoparku, který již nyní disponuje moderním zázemím, klubovnou, temperovanou jurtou, rozhlehlým parkovištěm i vyhrazenými a uzpůsobenými místy se speciálními potřebami pro štěněčí školičku, psí sporty, agility či bull zonu, rozšiřuje své kapacity o krytý výcvikový plac s rozlohou 250 metrů čtverečních. Ten bude vybaven neklouzavým povrchem pro větší bezpečnost všech zúčastněných, tedy psů i jejich páníčků. Samozřejmostí bude osvětlení a další nezbytné prvky vhodné při nepřízni počasí či tmavých zimních večerech.

Na místě je vždy připraven profesionální tým lektorů s dlouholetými zkušenostmi a celosvětovými úspěchy. Kromě pravidelných lekcí jako jsou agility, sportovní kynologie, obedience, tréninky s použitím klikru nebo stále více oblíbený dog dancing, se v Pesoparku konají i jednorázové školení, semináře nebo kurzy se speciálním zaměřením. Není tedy výjimkou, že se zde můžete učit od těch nejlepších ve svém oboru.

Za poměrně krátkou dobu svého fungování se v Pesoparku konalo nespočet akcí a seminářů i s mezinárodním přesahem. Mezi oblíbené závody patří agility či ty treibballlové, mezi interaktivními workshopy vedou kurzy první pomoci pro psy, základy záchranářské poslušnosti, příprava pro Canisterapii, průvodce psí komunikací a zvládání problémových psů. Jednou z posledních přidaných akcí je socializace na hospodářská zvířata, kde si váš čtyřnohý mazlíček může očichat například poníka, kozu nebo slepici a vy tak budete vědět, jak příště váš pejsek zareaguje a na co si dát případně pozor.

V nejbližší době se stane Pesopark místem, kde se uskuteční Mistrovství České republiky v treibballu a Mistrovství České republiky v flyballu. Na místě se utkají elity z dané disciplíny . Obě dvě v současné době oblíbené disciplíny zaměstnávají hlavu i tělo psa najednou a mohou se provozovat celoročně.

Více informací o aktivitách naleznete na www.pesopark.cz