31.01.17 Pomůcky

Technologická vychytávka: Podívejte se, co dělá váš domácí mazlíček, když nejste doma

Určitě vás zajímá, jak tráví den váš pes nebo kočka, když jste v práci. Případně byste s nimi během dne rádi prohodili vlídné slovo, trochu je zabavili nebo naopak usměrnili? Jediné, co k tomu potřebujete, je PetCube, neboli chytrá kamera pro psy a kočky, plus chytrý telefon.

Kameru stačí spárovat se smartphonem a postavit třeba poblíž zvířecího pelíšku. Pak už se můžete kdykoliv kochat spontánní hrou svého kamaráda, jeho sladkým spánkem nebo apetitem. Kamera vás zároveň umí upozornit na pohyb nebo zvuk ve vašem bytě a skrze domácí Wi-Fi sítě může ukládat veškeré záznamy na cloud, takže k nim máte přístup třeba i 30 dní zpětně.

Máte pocit, že se váš mazlík nudí? Prostřednictvím smartphonu mu můžete aktivovat laserový paprsek, který ho spolehlivě zabaví. Případně mu můžete udělat radost tím, že na něj začnete mluvit. A naopak, jestliže se váš drahý spolubydlící právě chystá zničit vaši botu nebo gauč, bude asi poměrně překvapený, když ho od téhle činnosti verbálně odradíte.

Kamera zároveň disponuje trojnásobným digitálním zoomem, zabudovaným mikrofonem a reproduktorem, úhlem záběru 138° a samozřejmě detekcí pohybu i zvuku. Je kompatibilní s operačním systémem iOS 8+ a Android 4,3+ a její obsluha je skrze aplikaci PetCube velmi jednoduchá. Kameru můžete umístit prakticky kamkoliv – díky spodní protiskluzové straně perfektně drží na různém povrchu.