Silvestr je spojen s mlsáním nejrůznějších dobrot. Připravte si letos zdravé pamlsky, které můžete žvýkat se svým čtyřnohým mazlíčkem.
Psi milují pochoutky, které je zabaví na dlouhou dobu. Batáty je nadchnou sladkou chutí. Díky vysokému podílu vlákniny z nich získávají energii postupně. Jsou také významným zdrojem draslíku, sodíku a hořčíku, který podporuje stavbu kostí a správné svalové napětí. A ano, můžou je chroupat u televize i páníčci.
Batátové žvýkačky
Příprava: 3 ¼ hodiny
Potřeba (zhruba 15 kousků):
4 snítky tymiánu
2 batáty
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Troubu předehřejte na 90 °C, plech vyložte pečicím papírem. Tymián odrhněte a nasekejte nadrobno. Batáty omyjte a podélně nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm. Potřete je zlehka z jedné strany olivovým olejem a posypte tymiánem. Vyskládejte je na připravený plech potřenou stranou nahoru. Pečte tři hodiny, zhruba každou hodinu obraťte. Pokud se batáty příliš rychle vysušují, snižte teplotu na 50 °C a pečte je déle, až budou gumové (jako křížaly). Vyjměte a nechte zchladnout.
Recept je z knihy Neštěkej a jez!, www.facebook.com/kucharkapropsy/
Fotka od Lauren Rathbone z Pixabay
Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.