10.01.19 Život se psem

Tipy na 3 filmy (nejen) pro pejskaře

Každého milovníka psů potěší dobrý film, ve kterém se mezi hlavními hrdiny objeví pes. Kromě klasiky, jako je Lassie, Marley a já nebo Hačikó, si nenechte ujít tyto tři snímky, které se na plátnech kin objevily v roce 2017 a 2018. Určitě stojí za shlédnutí.

Megan Leavey

Životopisné válečné drama

Dojemný příběh o lásce psa a člověka

Hodnocení ČSFD 73 %

Snímek je inspirován skutečným příběhem mladé mariňačky (Kate Mara), která díky své výjimečné disciplíně a poutu s válečným psem zachránila během jejich nasazení v Iráku mnoho životů. Megan je po disciplinárním řízení přeřazena k jednotce psovodů, kde má uklízet po psech. Zde se spřátelí s agresivním německým ovčákem Rexem a dostane příležitost ho vycvičit. Megan s Rexem během své služby úspěšně dokončí více než stovku misí a spojí je silné pouto. Vše se změní, když jsou oba raněni při explozi jedné z výbušnin, která ohrozí jejich osud.

Zdroj: HBO Europe

Alfa

Vizuálně okouzlující dobrodružný snímek

Pro milovníky československých vlčáků povinnost

Hodnocení ČSFD 63 %

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám – je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima.

Zdroj: Falcon

Psí ostrov

Animovaná dobrodružná komedie

Nominace na Zlatý glóbus 2019 za nejlepší animovaný film

Hodnocení ČSFD 79 %

Wes Anderson po Fantastickém panu Foxovi přichází s dalším animovaným filmem Psí ostrov, v němž opět jednu z hlavních rolí hrají zvířátka. Japonské souostroví, za dvacet let od dnešních dnů. Psí chřipka dosáhla epidemických rozměrů, její ohnisko leží ve městě Megasaki. Hrozí, že přeskočí z psích nositelů na člověka. Starosta Kobayashi vyzývá k okamžité karanténě. Tedy k vyhoštění a izolaci všech toulavých i domácích psů. Oficiálním dekretem se psí exilovou kolonií stává nedaleký ostrov sloužící zatím jako skládka odpadků. Stává se z něj Psí ostrov. O šest měsíců později na této opuštěné skládce nouzově přistává jednomotorový, miniaturní letoun Junior-Turbo Prop. Smečka pěti hladových a divokých psů v jeho troskách objeví dvanáctiletého pilota. Je to Atari, sirotek, jehož pěstounem je právě starosta Kobayashi. Atari s pomocí svých nových psích přátel začne hledat svého ztraceného psa Flíčka a při tom postupně odhalí spiknutí, jehož cílem je likvidace všech psů z města Megasaki.

Zdroj: CinemArt