23.03.12 Aktuality

Veletrh chovatelských potřeb FOR PETS nabídne zábavu i pomoc

Řadu specializovaných výstav, které se budou konat ve dnech 12. – 15. dubna 2012 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, rozšíří již podruhé veletrh chovatelských potřeb pro domácí zvířata FOR PETS. Pořadatelé veletrhu by rádi navázali na velice úspěšný první ročník, kterého se zúčastnilo více než sto vystavovatelů z České republiky i ze zahraničí. Firmy jako A-VET, Royal Canin Česká republika, Samohýl, Vitakraft, EUROBEN, ACANA Weber Mlýn, Noviko, Brit Care, Pet Center a spousta dalších si pro návštěvníky přichystaly novinky a tradiční produkty, se kterými vás velmi rády na veletrhu seznámí. Zastoupeny budou také zahraniční společnosti. Milovníci koček se mohou těšit na škrabadla polské firmy REKREACJA RUFI, známé spíše jako DRAPAKI. Další zahraniční firmy jsou AQUASZUT, TROPIKAL s širokou nabídkou pro akvaristy a americká společnost TAMSCO, která představí českým firmám stříhací techniku pro salóny.

 

Nedílnou součástí celého veletržního dění bude doprovodný program. Ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat budou na letňanském výstavišti probíhat pódiová vystoupení, chybět nebude výstava ušlechtilých morčat, ušlechtilých králíků a letos nově umísťovací výstava koček, kterou pořádá paní Kateřina Kašparová. Ve spolupráci s Home4Pets budou v nabídce psi z útulků z celé ČR, které si můžete nechat na veletrh přivézt, pokud si z jejich nabídky psa vyberete. Útulky pro psy zastoupí také Dog Point s vlastním stánkem.

 

Chybět samozřejmě nebudou ani ukázky výcviku psů. V PVA EXPO PRAHA se průběžně vystřídají sdružení jako Pomocné tlapky, SVVP a Pestrá společnost, vodicí a asistenční psi HELPPES nebo Záchranná brigáda kynologů Praha. K vidění zde bude i atraktivní show Dogfrisbee a Dogdancing. Zdravotní záchranná služba PET MEDIC pro změnu návštěvníkům nabídne podívanou na ukázku záchranné akce. FOR PETS bude věnován i jiným zvířatům, jako například handicapovaným netopýrům ze záchranné stranice Nyctalus. Tyto noční savce z rodu letounů si zde budou moci návštěvníci pohladit nebo dokonce nakrmit, letos nově můžete v rámci veletrhu navštívit Výstavu ušlechtilých králíků od ČSCH – KKH a Velikonoční závody v Králičím Hopu, který nabídne netradiční a zajímavou podívanou.

 

Pro návštěvníky, kteří s sebou na veletrh plánují vzít vlastní zvíře, platí pouze malé omezení. Nezapomeňte svému psovi, kočce, králíkovi nebo morčeti vzít platný očkovací průkaz, bez něj  bohužel nebudete do areálu vpuštěni.

 

Aktuální informace o veletrhu, doprovodných programech a přihlášených firmách naleznete na webových stránkách www.for-pets.cz.