14.07.16 Aktuality

ZOO Tábor oslaví Mezinárodní den psů soutěží o nejhezčího voříška

Chovatelské soutěže a výstavy bývají vyhrazeny jen pro čistokrevné psy. ZOO Tábor ale myslí i na ty čtyřnohé mazlíčky, kteří se sáhodlouhým rodokmenem pochlubit nemohou. Aby dokázali, že se pravý šampion nepozná jen podle razítka v průkazu, uspořádala ZOO Tábor soutěž o nejhezčího voříška.

Ta se uskuteční na Mezinárodní den psů 27. srpna od 11 hodin. Zájemci mohou své čtyřnohé miláčky registrovat už nyní pomocí formuláře na stránkách www.zootabor.eu

Na akci jsou srdečně zváni majitelé všech voříšků, kteří jsou očkováni proti vzteklině, což je u vstupu třeba doložit očkovacím průkazem. Účast i vstup do zoo je pro soutěžního psa a jednoho doprovázejícího člověka zdarma, soutěžící si domů odnesou diplom a dárky pro své mazlíčky. Vítězové mohou kromě medailí počítat i s hodnotnými cenami. „V naší zoologické zahradě jsou psi vítáni, a to jak ti s rodokmenem, tak i voříšci bez jasného původu. Jejich chovatelé vědí, že pes je nejlepším přítelem člověka bez ohledu na to, má-li v průkazu nějaké razítko,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec a dodává, že podobné akce jsou populární hlavně ve Velké Británii. „Doufáme, že se nám u nás v Táboře podaří založit podobnou tradici, jako v mnoha anglických městech a že se sem budou majitelé voříšků pravidelně vracet,“ přeje si Korec, který je sám majitelem výstavně nejúspěšnější české feny plemene Cane Corso v loňském roce Kolety Atison. Psi budou stejně jako při profesionálních soutěžích předváděni ve výstavním kruhu, který řídí odborný posuzovatel – rozhodčí. Majitelé předvedou, jak jejich mazlíček poslouchá základní povely. Rozhodčí také ohodnotí jeho vzhled. „I když akce bude připomínat profesionální soutěže, půjde v první řadě o příležitost užít si hezký den pod širým nebem mezi zvířaty, potkat milé lidi a nejhezčí voříšky z celého Česka,“ doplňuje Korec. Tábor letos láká návštěvníky na atraktivní akce, které v prostorách zahrady pravidelně pořádá. Tahákem je také více než 250 zvířat žijících v táborské zoo. Hlavním posláním zahrady je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat.

Vybrané akce ZOO Tábor v roce 2016:

    26. 6. – Přehlídka výstavních psů z chovatelské stanice Atison
    2. 7. – Zahradní slavnost – 1. narozeniny ZOO Tábor
    16. 7. – Malý ošetřovatel v ZOO Tábor
    29. 7. – Mezinárodní den tygrů
    13. 8. – Narozeniny lva Simby
    27. 8. – Mezinárodní den psů – soutěž o nejhezčího voříška
    22. 10. – Oslava Dne stromů
    31. 10. – Halloween
    5. 12. – Mikulášská nadílka prosinec – Advent v ZOO Tábor