02.07.13 Zdraví a nemoci

Bázlivost a homeopatika

Máte doma malého plašánka, který se bojí nových situací nebo míst? Vyzkoušejte homeopatické léky, třeba pomůžou právě u vás...

Nedůvěřivost (v těžší formě bázlivost) je překážkou v účasti psů nebo koček na výstavách, různých soutěžích nebo při pobytu v místech, kde je větší množství lidí či dalších zvířat. Jaké přípravky zvolit?

 

Calcarea carbonica

Většinou se jedná o zvíře, které je na první pohled sympatické. Je pomalé, robustnější konstituce. Rádo si hraje a jí, ale má obavy ze všeho nového, i z hlasitých zvuků a hluku. Ředění 15-30 CH 1-2krát týdně.

 

Gelsemium sempervirens

U zvířete se objevuje tréma, bojácnost a obavy před výstavou nebo soutěží, které se projevují třesem a průjmem. Vyskytuje se i strach ze tmy. Ředění 15-30 CH 2-3krát týdně nebo vždy před soutěží či výstavou.

 

Ignatia amara

Tréma nastoupí před výstavou, soutěží nebo před cestou, ale paradoxně se zvíře uklidní s nástupem soutěže nebo zkoušky. Ředění 15-30 CH před očekávanou akcí.

 

Stramonium

Objevuje se panický strach, zvíře je těžké uklidnit, z paniky může i utéct a hledat pána. Strachy se může i pomočit. Strach ze tmy, odmítá zůstat v temné místnosti samo. Ředění 15 CH 2krát týdně nebo 30 CH před akcí.

 

Phosphorus

Jedinci, kterým vadí nárazový hluk (petardy, bouřka, střelba). Jsou vytáhlí, štíhlí, jinak „komunikativní“. Ředění 15-30 CH 1-2krát týdně.

 

Zdroj: Poznáváme homeopatii, Jak šetrně léčit psy a kočky, MVDr. Michaela Švaříčková, MVDr. Václav Holzbauer, Grada www.grada.cz