12.04.19 Život s kočkou

Jaro jí nemusí být proti srsti. Jak ochránit kočku před parazity?

Všichni majitelé koček to dobře znají. S blížícím se jarem roste obava ze zdravotních komplikací spojených s klíšťaty a jinými parazity. Jak zůstat v klidu i během výskytu klíšťat? A jak se efektivně zbavit i blech, abyste kočičího parťáka v jarním toulání neomezovali?

Vyžeňte parazity z domu

Abyste ochránili celou domácnost včetně všech jejích členů, ve které kromě rodinných příslušníků mají své místo i kočky, zabraňte vývoji nových blech už v zárodku. Ideálním přípravkem, který nedovolí vývoji z vajíček a larev v domácím prostředí, je FRONTLINE Combo. Tento mimořádně účinný spojenec v boji proti parazitům dokáže kočky chránit po dobu až 4 týdnů proti nepříjemným blechám a až 2 týdny proti klíšťatům. Můžete si tak být jisti, že jaro bude bez zbytečných komplikací a vaše zvířata budou v bezpečí, stejně jako váš domov.

Prevence je důležitá

Připravte kočku na jaro a léto už nyní. Účinným spojencem bude pipeta FRONTLINE Spot-on, jelikož právě tento přípravek je jednoduchým a efektivním řešením v případě prevence. Pokud máte kočku starší 8 týdnů, vymáčkněte obsah na dvě místa - jedno u spodiny lebeční a druhé o 2 -3 cm níže na krku. Pro udržování ochrany proti blechám a klíšťatům podávejte přípravek FRONTLINE Spot-on znovu po měsíci a radujte se společně z bezstarostného léta bez parazitů.

Zbavte se klíšťat správně a rychle

Pokud už kočka klíště „přinesla“, nezbývá nic jiného, než ho zlikvidovat. Nejvhodnějším způsobem, jak zvíře parazitů zbavit, je i zde použití FRONTLINE Spot-on ve formě pipety. Toto rychlé antiparazitikum zabíjí dospělé blechy během 24 hodin po napadení vašeho zvířete a eliminuje více než 90 % klíšťat během 48 hodin po přichycení na zvířeti a tím snižuje riziko přenosu onemocnění. Toto riziko je největší právě 48 hodin po přichycení klíštěte na zvířeti.   

Díky dlouholeté zkušenosti FRONTLINE, celosvětově nejpoužívanějšími antiparazitiky na ochranu proti blechám a klíšťatům, můžete být i na jaře bez starostí. FRONTLINE se totiž s parazity nemazlí!