16.08.17 Aktuality

Pozvánka na Světový den zvířat 2017

Nadace na ochranu zvířat pořádá v sobotu 30. září 2017 od 11 do 18 hodin v pražském parku Na Pankráci (dříve Centrální park Pankrác) oslavu mezinárodního svátku zvířat - SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT.


Akce se koná ve spolupráci a za finanční podpory městské části Praha. Hlavním mediálním partnerem je časopis HAF & MŇAU, který je zároveň pořadatelem v pořadí již 4. ročníku největšího srazu bull plemen psů v ČR s názvem "IV. Rekord Bull Sraz", který proběhne v rámci Světového dne zvířat. Podaří se překonat loňský rekord 483 bull psů registrovaných na jedné akci?

Lákavý program
Nadace na ochranu zvířat připravila bohatý program, zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat. Součástí budou mimo jiné ukázky volnočasových, zájmových a sportovních aktivit se psy (např. dogdancing, obedience, agility, dogfrisbee, canicross, nosework aj.), ukázky práce záchranné zdravotnické služby veterinární (PET-MEDIC) či ukázky práce a výcviku asistenčních, vodicích, signálních nebo také záchranářských psů, dále ukázky práce útvaru psovodů Městské policie Praha nebo Celní správy ČR. Návštěvníci budou mít příležitost shlédnout živé netopýry (ZO ČSOP Nyctalus), dravé ptáky a jiné volně žijící živočichy ze záchranných stanic (Záchranná stanice lesy hl. m. Prahy) nebo také prasátka chovaná v domácnosti (Český svaz majitelů prasátek chovaných v domácnosti). Divácky atraktivní budou také přehlídky a ukázky miniaturních, fríských a huculských koní nebo Staf Bull Show - ukázky sportovních disciplín pro bull plemena psů.

Podpora útulků
Nadace připravuje také charitativní sbírku chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích. Pomozte i vy! Přijďte na Světový den zvířat a přispějte do sbírky pro útulky. Kromě financí jsou vítány například i obojky, vodítka, košíky, pelíšky, misky, hračky, kartáče, boudy aj. Sbírka bude poté přerozdělena vybraným útulkům, které mají stálý nedostatek nejen financí, ale také chovatelských potřeb a vybavení pro zvířata. V rámci programu bude představena také adopční nabídka psů a koček z útulků. 


Vstup je ZDARMA. Akce se koná za každého počasí.

Více na www.facebook.com/events/1942117072724755/