27.11.18 Aktuality

Pozvánka: Němá tvář uspořádá 12. prosince jedenácté Vánoce ve zlínském útulku

Přípravy na letošní Vánoce v útulku právě vrcholí. Organizátoři si kladou za cíl podpořit výtěžkem z jednodenní akce opuštěné psy a kočky, kterým chybí péče a láska páníčka. Vánoční atmosféra se ve zlínském Útulku pro zvířata v nouzi na Vršavě rozezní 12. prosince v 15 hodin a zahrne bohatý program. Návštěvníci se mohou těšit například na vystoupení finalisty soutěže Moravia Talent nebo  tanec se psy.

Posláním neziskového projektu Němá tvář je přiblížit veřejnosti problematiku opuštěných zvířat a ukázat jim cestu, jak mohou pomoci. Proto také studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně každoročně připravují Vánoce v útulku, snaží se upoutat pozornost veřejnosti na to, že i němé tváře si zaslouží lásku a péči svého páníčka. Do projektu se pravidelně zapojují zajímavé osobnosti Zlínského kraje či Základní škola Komenského II ve Zlíně. Právě zdejší žáci již nakrmili opuštěné pejsky a kočky v hodnotě přesahující 40 tisíc korun.

Organizátoři se i letos snažili připravit bohatý doprovodný program. Ten si společně užijí nejen návštěvníci akce a chlupatá stvoření, ale také účinkující letošních Vánoc v útulku: „Vykouzlit vánoční atmosféru přijde například Filip Vítů, finalista soutěže Moravia Talent. Návštěvníkům zazpívá písně, které si sám skládá. Věřím, že to bude příjemný zážitek,” upřesňuje program manažerka produkce Gabriela Slezáčková. Neodmyslitelnou součástí Vánoc jsou koledy, které zazpívají žáci Základní školy Komenského II ve Zlíně. Celý odpolední program svou návštěvou zpestří zlínští hokejisté, kteří již po několikáté rozdají autogramy svým fanouškům.

K ochutnání budou během celého odpoledne domácí cupcakes a tradiční cukroví. Kdo nerad sladké, může si nabídnout moravské klobásy. Pochutnají si jednoduše všichni, děti i jejich rodiče. Ale nebyla by to pravá vánoční atmosféra bez vůně svařáku: „Kdyby si někdo nebyl zcela jistý cestou do útulku, nechť jde po vůni, která mu připomíná Vánoce. Těšíme se na všechny, kdo se rozhodnou přijít a podpoří tak opuštěná zvířátka,” usmívá se manažerka projektu Pavlína Fardová.

Udělejte si chvilku a přijďte ve středu 12. prosince nasát vánoční atmosféru tam, kde se láskou nešetří. Věříme, že společně rozzáříme oči našich zvířecích kamarádů, kteří se občas cítí sami…
A to má smysl, Vánoce jsou přece pro všechny.