21.07.16 Aktuality

Prosba o finanční pomoc - 34 zubožených koček z Průhonic

Do redakce nám přišla prosba o zveřejnění výzvy na pomoc útulku Kocour Felix - kočičí dům PSOZ v Klecanech. Pokud vám osud opuštěných kočiček není lhostejný, čtěte dále.

Minulý týden (11. července) nám do Kocoura Felixe zavolal příslušník policie z Průhonic, že jednomu jejich občanovi někdo hodil na zahradu několik koček. Jestli bychom je nemohli vzít k nám do útulku, tam že nemohou být, protože majitelka domu má dceru alergičku. Na můj dotaz, kolik těch kočiček je, řekl policista, že asi 13. Pak mi volal pán, že už je částečně pochytal a že je má ve svém bytě. Na dotaz kolik jich je řekl, že asi 15 nebo 19. Nakonec jsme jeli do Průhonic dvakrát, protože skutečnost byla jiná. Kočiček bylo celkem 34, z toho asi polovina různě starých koťátek. A všechny v šíleně zuboženém stavu.

Navíc, jak jsme při našich návštěvách na místě zjistili, nikdo je tam nehodil. Dověděli jsme se, že pán tam krmil volně žijící kočky snad z celých Průhonic a také je vesele nechával množit. Po jakékoli veterinární péči samozřejmě ani památky! A když paní majitelka domu, kde on je v pronájmu, viděla tu smečku na zahradě, rázně sdělila, že musí pryč. No a pán nám řekl, že jemu jde o bydlení a tak že kočky, když si je neodvezeme, vyhodí někde v lese… To jsme si samozřejmě na svědomí nevzali….

34 kočiček, kocourků a koťátek, většinou dost plachých a hlavně ve špatném stavu, je tedy teď u nás v útulku Kocour Felix v Klecanech. Vzhledem k tomu, že útulek je velký a dost původních obyvatel jsme během jara umístili, vejdou se. Horší je to s financemi. Všechny jsme museli odblešit a odčervit (v odčervování pokračujeme) a naočkovat. Mnohým je třeba léčit svrab a také různé nemoci a zranění. Nejhoršími případy jsou koťátko Linda, které má na obou očičkách prasklé vředy (po kapičkách se to maličko zlepší a věříme, že operace udělá zázrak a Linda uvidí aspoň na jedno očičko). A další mourinka Anička, které asi pes ukousl ocásek, takže jsme jí zbytek kosti a krvácející tkáně museli nechat amputovat. A to ještě nevíme, co vypukne u ostatních následně ze stresu. Kromě toho, samozřejmě až se všichni trošku uklidní, tak dospěláky čekají kastrace.

Jenže vzhledem ke kitten boomu, který právě probíhá jako každé léto (rovná se desítky vakcín a odčervovadel a to pokud jsou koťata jinak zdravá, v opačném případě léky atd.) a operaci kocourka Barnyho, který k nám nedávno přišel s roztříštěnou čelistí, jsme nyní s penězi opravdu, ale opravdu na dně.

Velice tedy prosíme vás všechny, kdo máte rádi kočičky, pomozte! Pokud by se nám totiž nyní nepodařilo získat částku peněz, která by pokryla neočekávané výdaje na naše nové obyvatele z Průhonic, museli bychom vyhlásit naprostý stop stav, což by ale teď v létě, kdy se na každém kroku nacházejí kočičky a koťátka, byla pro mnohé nalezence katastrofa, protože menší útulky už praskají ve švech.

Můžete-li, pošlete prosím jakoukoli částku (pomůže každá stokoruna) na náš účet – 179 500 872/0300. Do poznámky prosím dejte „Kočičky z Průhonic“. Moc vám děkujeme!

My všichni z útulku PSOZ Kocour Felix

Více na www.facebook.com/KociciUtulek/ nebo www.psoz.cz/cs/