21.12.12 Péče

Psi v módě kopírují své páníčky

Móda pro domácí mazlíčky zaznamenala v posledních letech ohromný posun. Nejenže pejsky můžete obléknout do krásně padnoucích oblečků různých barev a vzorů, ale dokonce je dokážete ochránit před nepřízní počasí. To, na co se v posledních letech zaměřuje móda pro lidi, se nyní objevuje i v módě pro psy.

 

O čem je řeč? Určitě i vy jste si v poslední době pořídili alespoň jeden kus funkčního oblečení. Většina Čechů ve volném čase i do práce s oblibou nosí softshellové bundy, vesty a kalhoty. Snad vás proto nepřekvapí, že do tohoto materiálu můžete teď obléknout i svého mazlíčka.

 

Softshell je lehký elastický materiál, který spojuje výhody několika vrstev. Zajišťuje pejskům nepromokavost, tepelnou odolnost, větruvzdornost a prodyšnost. Nemusíte už tedy řešit problém, zda váš pejsek zmokne nebo nastydne na dlouhých procházkách v nepříznivém počasí. Softshell a provedení oblečku zajišťuje vašemu pejskovi komfort pro většinu aktivit ve všech ročních obdobích.

 

„Funkční oblečky pro psy mohu jedině doporučit,“ říká Šárka Vondráčková, chovatelka z Hradce Králové. „V zimním období oblečky využíváme každodenně, mého teplem zhýčkaného psa chrání před zimou, větrem, vlhkem a ušpiněním. Můžeme si tak dovolit vyrazit i na delší procházky.“

 

Oblečky se nabízí v několika typech a barvách. K ochraně jádra těla a zachování maximální pohyblivosti psa stačí vesta. Pro větší hřejivost majitelé vybírají softshellové bundy, kryjící i přední tlapky. Do těch nejextrémnějších podmínek, do mrazu a sněhu se hodí kombinézy, které chrání prakticky celé tělo psa a udržují jej v teple a suchu.

 

A jak vybrat správnou velikost oblečku? Změřte psa od kohoutku po kořen ocasu. Počet centimetrů, který jste naměřili, je zároveň číslem (velikostí) oblečku. Na webu výrobce navíc vždy najdete i přehlednou velikostní tabulku.