15.12.11 Aktuality

Strom splněných kočičích přání na pomoc útulkům

15. prosince se již potřetí spustila akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Patronát nad přáními opuštěných koček převzala Ester Kočičková - nejen kvůli příjmení, ale také protože má kočky ráda a chce jim pomáhat.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 tisíc korun, jarní Kočičí koleda už 151 tisíc, přičemž bylo obdarováno 306 zvířat. Pořadatelé doufají, že tentokrát bude akce ještě úspěšnější, je velmi příjemné vidět, kolika lidem nejsou osudy opuštěných a týraných zvířat lhostejné.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o bezprizorní kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a vakcíny. Na stránkách www.kociciprani.cz naleznou dárci profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberou konkrétní zvíře, jehož příběh je zaujme, nebo které třeba pochází z jejich regionu. Dárek mu mohou zakoupit přes e-shop, případně peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Fotografie „jejich“ kočky s dárkem budou následně zveřejněny na webu, osobní návštěva v útulku či domácím depozitu je také možná.

 

Začátek tohoto kola je 15. 12., konec na Tři Krále, tedy 6. 1. 2012. Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení na měsíc pobytu v útulku. Účastní se 19 občanských sdružení ze všech koutů ČR.

Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a jedna dobrovolnice zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

Více na:

www.kociciprani.cz

www.devet-zivotu.cz

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz