02.09.10 Aktuality

Tak trochu jiná charita

Rádi bychom vás - širokou veřejnost - požádali o pomoc. Podpora a pomoc může mít různou podobu, důležitý je ale výsledek, kterým je v tomto případě péče o opuštěné kočičky a s nimi spojené náklady útulku. Jakou může mít taková pomoc podobu? To vše se dozvíte v následujících řádcích.

Zamyšlení

Existuje spousta odložených věcí, na které si mnozí z vás běžně nevzpomenete, stačí však zapátrat v paměti a určitě vás napadne, že jste tuhle kdysi založili nepotřebné perličky, kamínky či korálky, tamhle ve skříni se válí kousek nevyužité látky, vlny, kousky kůží či podobných materiálů. Pro mnohé jsou to věci nevyužité, opotřebované, nevzhledné, a proto také nakonec nechtěné. Pro nás však mohou znamenat mnoho, mají váhu zlata a našim zvířátkům přinášejí obrovskou pomoc.

Sbírka všeho možného

Ti z vás, kteří nemají jinou možnost, ale přesto by chtěli podpořit zvířata v útulku, mají jedinečnou příležitost nám věnovat cokoliv do charitativního krámečku. Prosíme, vzpomeňte si, třeba máte opravdu někde odložený pytlíček s korálky, mušličkami, barevnými kamínky, ale i dalším, pro nás velmi důležitým a potřebným, materiálem. Také by nám pomohly látky, které nevyužijete (všeho druhu). Nemusíte se vůbec obávat zasílat i látky horší kvality, co se totiž neupotřebí v rámci charitativního krámečku k našití například pelíšků či podložek do přepravek, to zužitkují naše kočičky na karanténách. Každá dospělá kočička, která překročí práh útulku, musí být vykastrována, ošetřena a tím pádem i zajištěna v základní karanténě. Také koťátka přijímáme většinou s virózami a průjmem, začervená a zablešená. Dále velmi často přijímáme kočičky nemocné či po úrazech (zlomeniny, rány všeho druhu, škrábance a další šrámy na těle i duši). Právě zvířátkům na karanténě vykládáme látkami a podobným materiálem pelíšky a klece, proto jich není nikdy dost. Z převážné většiny jde o látky od vás - dárců, kterých si moc a moc vážíme.

Ruční práce

Velmi oceníme nejen materiál, ale také výrobky ručně zhotovené. Z tohoto důvodu zároveň vyzýváme veřejnost, aby se neobávala odhalit své kvality a talent. Pokud máte možnost, elán a chuť, nebo třeba jen soucit cokoliv vyrobit a darovat do charitativního krámečku, budeme jen rádi. Veškerou pomoc s otevřenou náručí uvítáme, ale hlavně v konečném důsledku vaši ji proměníme za granulky, steliva a veterinární náklady za naše svěřence, kteří to nesmírně potřebují.

Ruční práce mohou mít různou podobu… Ať už se jedná o pletení, háčkování, drhání, paličkování, výrobu obrázků malovaných či formou ubrouskové metody, výrobu bižuterie a šperků. Do charitativního krámečku lze také přispět i dalšími ručními pracemi všeho druhu - vypalováním, malbou na sklo, tvorbou postaviček z vosku či moduritu a dalších šikovných věcí. Co vás jen napadne, za vše budeme nesmírně vděční. Výtvory nemusí být dokonalé, vždyť nikdo nejsme dokonalý, každý výrobek - horší i ten lepší - má přece obrovské kouzlo. Výrobky, které potřebujeme, jsou určeny pro chod útulku, proto nehledáme dokonalost, která de facto neexistuje, jedinou nadějí pro nás je vaše pomoc v různých podobách.

Všestranná pomoc

V tuto chvíli už je jen a jen na vás, co šikovného dokážete vymyslet. Můžete i poradit, co by se dalo z darovaných věcí vyrobit. Také je na vás, zda byste nám rádi pomohli materiálním darem v podobě surovin pro další výrobu věcí, nebo přímou výrobou dárků. Pomůžete nám také přeposláním tohoto odkazu: http://www.srdcemprokocky.cz/?q=node/641 dál mezi vaše známé. I tímto způsobem náš útulek velmi podpoříte.

Charita na Fleru CZ
www.fler.cz/o-s-srdcem-pro-kocky - zde jsou již hotové výrobky. Zakoupením podpoříte náš útulek.

Jistě jste také zaregistrovali charitativní krámeček pod záštitou našeho štěstí v podobě paní Moniky Fillové, která nám bezmezně pomáhá v charitativní činnosti, ale také především alternativní léčbou našich svěřenců. Pro zajištění chodu charitativního krámečku však potřebujeme také vás – širokou veřejnost.

Adresa určená pro zasílání pomoci:

O.S. Srdcem pro kočky
Michal a Kristýna Kacálkovi
Vrbičany 18,
273 74 Vrbičany, okr. Kladno

Děkujeme za pozornost a především za pomoc.

S pozdravem,

Kristýna Kacálková a spol.
O.S. Srdcem pro kočky
www.kocky-utulek.cz
www.srdcemprokocky.cz
e-mail: info@kocky-utulek.cz
e-mail 2.: kristyna.kacalkova@seznam.cz
mob. 777 757 445