Věděli jste, že teplota krmiva je pro kočky velmi důležitá? Většina má nejraději jídlo o teplotě kolem 35 stupňů Celsia.
Krmivo je totiž voňavější, navíc se tato teplota podobná čerstvě ulovené kořisti. S teplotou nad 40 stupňů Celsia ale preference krmiva dramaticky klesá. Kočky také nemají rády jídlo studené. Proto, když vyndaváte například konzervu z lednice, nechte jí nejprve trochu ohřát, aby měla aspoň pokojovou teplotu. Délka doby, kdy můžete nechat jídlo v misce, závisí na ročním období a pokojové teplotě. V létě by čerstvé krmivo nemělo být necháno venku déle než 20 minut. Koťatům by měly být předkládané menší porce krmiva častěji. Je lepší dát jim jen lžíci nebo dvě každé tři hodiny, než riskovat zkažené jídlo. Pokud kočka nespotřebuje celou konzervu, zbytek jídla by měl být uchován v chladu. Ideální je překrýt konzervu ještě folií.
Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.