20.10.18 Výživa

Zdravé mlsání: funkční pamlsky Canvit Snacks

Snad každý majitel kočky chce svému mazlíčkovi občas „přilepšit“ nějakou dobrotou. Aby pamlsek nebyl jen chutnou odměnou, ale navíc prospíval zdraví, vybírejte mezi tzv. funkčními pamlsky.

Výrobci krmiv a pamlsků jdou s dobou a snaží se uvádět na trh produkty, které nejenže kočkám chutnají, ale mají i kvalitní složení a obsahují navíc přírodní složky, které příznivě ovlivňují zdraví. Funkční pamlsky Canvit Snacks obsahují různé prospěšné látky a bylinné výtažky, které přispívají k bohaté srsti, podporují zdraví močových cest a preventivně účinkují proti tvorbě trichobezoárů. Který ze tří druhů si vyberete?

Canvit Hairball Control Snacks

Snadný průchod trichobezoárů trávicím traktem

Lízání srsti patří mezi přirozené chování koček a slouží k čištění srsti. Kočka při tom spolyká velké množství chlupů, které se v žaludku mohou spojit v trichobezoáry (smotky). Ty dráždí kočku ke zvracení a pokud jsou velké, mohou ucpat střevo. Funkční pamlsek obsahuje kuřecí maso, rybí olej, vlákninu z jablek, řepu a psyllium. Rybí olej brání tvorbě trichobezoárů a vláknina urychluje pasáž spolykaných chlupů z žaludku do střeva.

Canvit Urinary Snacks

Podpora zdraví močových cest

Zánět močového měchýře patří mezi velmi časté problémy koček. Jedná se o velmi bolestivé onemocnění, které se projevuje častým močením nebo močením mimo záchod. Funkční pamlsek obsahuje kuřecí maso, sušené brusinky, kopřivu, břízu převislou a omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Brusinky, kopřiva a bříza převislá jsou přírodním zdrojem vitamínů, antioxidantů a látek, které preventivně působí proti zánětu močového měchýře. Mají silné antibakteriální účinky, blokují uchycení bakterií, vytvářejí ochrannou vrstvu sliznice močového měchýře, zvyšují produkci moči a potlačují nepříjemnou bolest. Pamlsky se používají jako prevence při opakovaných zánětech i jako doplněk léčebné terapie.

Canvit Skin & Coat Snacks

Podpora zdravé kůže a bohaté srsti

Kůže a srst je pro tělo první ochrannou vrstvou před vnějším prostředím. Aby kůže mohla plnit svou ochrannou funkci, musí mít pro svůj metabolismus dostatečný zdroj vitamínů, mikroprvků a aminokyselin jako je biotin, vitamin B2, B3, B5, zinek a methionin. Mezi další živinu důležitou pro zdravou a fungující kůži patří omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které působí protizánětlivě. Pamlsek obsahuje sleďový olej jako zdroj omega 3, měsíček lékařský, zinek, niacin a biotin. Hodí se nejen pro podporu tvorby bohaté a lesklé srsti u výstavních koček, ale i jako doplněk během línání, při onemocnění kůže, srsti nebo rohoviny drápků.

Jak je balení Canvit Snacks velké?

Balení obsahuje 100 g, což je 280 kostiček. Doporučená denní dávka je 3-4 kostičky na 1 kg váhy zvířete. Pro kočku o hmotnosti 3 kg vystačí jedno balení na 30 dnů.

Kolik stojí?

Na e-shopu krmeni.cz koupíte jedno balení za 27 Kč (28 Kč).