Blog

BLOG MOJE KOČKA
Obleček pro kočku: Pár tipů, které vás inspirují

Obleček pro kočku: Pár tipů, které vás inspirují

Život s kočkou | 06.09.24

Oblečky pro kočky se stávají čím dál populárnějšími nejen pro svůj estetický přínos, ale i pro jejich praktické využití. Ať už hledáte stylový kousek na vánoční focení nebo potřebujete funkční ochranu po zákroku, existuje mnoho možností, jak svou kočku obléct do pohodlného a bezpečného oblečku. V tomto článku vám představíme pár tipů, které vám mohou pomoci najít ten správný obleček pro vaši kočku.

Jak vybrat ten nejlepší pelíšek pro kočku?

Jak vybrat ten nejlepší pelíšek pro kočku?

Život s kočkou | 30.08.24

Výběr správného pelíšku pro kočičí kamarády může výrazně přispět k jejímu pohodlí a spokojenosti. Kočky, které tráví většinu času doma, potřebují své vlastní místo, kde se mohou cítit bezpečně a pohodlně. Jak ale vybrat ten nejlepší pelíšek pro kočku?

Proč se vyplatí používat GPS pro kočku?

Proč se vyplatí používat GPS pro kočku?

Život s kočkou | 20.08.24

Majitelé koček často čelí obavám o bezpečnost a pohodu svých mazlíčků, zvláště když se toulají venku. Moderní technologie však nabízí praktické řešení – GPS pro kočku. Jaké jsou hlavní důvody, proč byste měli zvážit pořízení GPS trackeru pro vaši kočku.

Jak by měla vypadat správná přepravka pro kočku?

Jak by měla vypadat správná přepravka pro kočku?

Život s kočkou | 29.07.24

Přepravka pro kočku je nezbytným vybavením pro každého majitele, který plánuje cestovat se svým mazlíčkem. Ať už jde o návštěvu veterináře, dovolenou nebo jinou cestu, je důležité, aby kočka měla bezpečný a pohodlný prostor. Ale jak by měla správná kočičí přepravka vypadat?

Můžu umýt kočku šamponem pro lidi?

Můžu umýt kočku šamponem pro lidi?

Život s kočkou | 16.07.24

Když přijde na koupání koček, mnoho majitelů domácích mazlíčků se ptá: „Můžu umýt kočku šamponem pro lidi?“ Odpověď na tuto otázku je jednoznačná – ne. Kočky mají citlivou pokožku a srst, která vyžaduje speciální péči. Kočky a lidé mají rozdílné pH a vždy použijte speciální šampon určený přímo pro kočky.

Jak vyrobit doma škrabadlo pro kočku

Jak vyrobit doma škrabadlo pro kočku

Život s kočkou | 01.07.24

Jak vybrat správné škrabadlo pro naše kočičí mazlíčky jsme se už dozvěděli v předchozím článku. Dnes se ale podíváme na to, jak se dá takové škrabadlo vyrobit i svépomocí doma.

Kočky milují škrábání, což je přirozený instinkt, který jim pomáhá brousit drápky, značit území a uvolnit stres. Vytvoření domácího škrabadla je skvělý způsob, jak kočce poskytnout místo pro škrábání a zároveň ochránit nábytek. V tomto článku se podíváme na tři varianty domácího škrabadla: malé, velké a nejlevnější.

Kočky a mýty o nich

Kočky a mýty o nich

Život s kočkou | 03.05.24

V dnešní době jsou kočky jedním z nejoblíbenějších domácích mazlíčků na světě, ale stále se kolem nich točí řada mýtů a nedorozumění.Jaké jsou ty nejčastější mýty a zakládají se vůbec na pravdě?

Šanta a její účinky na kočky

Šanta a její účinky na kočky

Život s kočkou | 28.04.24

Kočky mají na různé rostliny velmi specifickou reakci. Co je to vlastně šanta?
Šanta (Valeriana officinalis), často nazývaná také kořen valeriány, je léčivá rostlina známá svými uklidňujícími účinky na lidský organizmus. Tato trvalka, která se vyznačuje růžovými nebo bílými květy a silným, charakteristickým aroma, má však také velmi zajímavý vliv na kočky. Přestože je šanta primárně využívána v lidovém léčitelství a moderní medicíně pro své sedativní a relaxační účinky u lidí, její působení na kočky je zcela odlišné a fascinující.

Proč kočky předou a jak porozumět zvukovým projevům?

Proč kočky předou a jak porozumět zvukovým projevům?

Život s kočkou | 12.04.24

O tom, že jsou kočky velice zajímavá zvířata se nedá pochybovat. Kočky jsou oblíbené ve spoustě domácností i díky svým jedinečným způsobům komunikace se svými páníčky. Mezi nejčastější zvukovou komunikaci patří předení. Co to ale znamená?

Smyslové schopnosti koček

Smyslové schopnosti koček

Život s kočkou | 22.03.24

Kočky jsou známé svými výjimečnými smyslovými schopnostmi, které jim umožňují vnímat svět kolem sebe mnohem intenzivněji než lidem. Tyto schopnosti nejen že pomáhají kočkám v jejich denním lovu a orientaci v prostoru, ale zdá se, že jim také umožňují předvídat určité události, včetně přírodních katastrof jako jsou zemětřesení, a dokonce i detekovat nemoci u lidí. V tomto článku se podíváme na to, jak kočky tyto situace dokáží vycítit a jaké mechanismy za tím mohou stát.