Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kočky vs. psi

Kočky vs. psi

Život s kočkou | 17.10.17

Porovnávat kočky a psy je jako srovnávat nesrovnatelné. Jejich odlišné povahy a pohled na člověka výborně shrnuje následující citát: Pes si myslí: krmí mě, milují mě, mazlí se se mnou, to musí být Bohové! Kočka si myslí: krmí mě, milují mě, mazlí se se mnou, to musím být Bůh! Co dalšího je odlišuje? Psi umí hlídat, kočičí mňoukání žádného zloděje neodradí.

Příznaky blížícího se porodu

Příznaky blížícího se porodu

Život s kočkou | 16.10.17

Jak poznat, že na svět brzy přijdou koťata? Zhruba do 60. dne březosti se kočka chová normálně, změny v chování můžete zaznamenat tak 3-4 dny před porodem.

Všude dobře, venku nejlíp!

Všude dobře, venku nejlíp!

Život s kočkou | 28.09.17

Kočky si sluníčko a čerstvý vzduch umí náležitě vychutnat. Kochejte se fotkami z fotosoutěže „Všude dobře, venku nejlíp!“, kterou na jaře uspořádal e-shop Krmeni.

Kočky průzkumnice

Kočky průzkumnice

Život s kočkou | 29.08.17

Všimli jste si, jak se kočky seznamují s neznámými předměty? Kromě vousků a citlivého nosu používají také tlapky. Kočka má totiž hmatově citlivé chodidlové polštářky na nohách.

Poslední rozloučení

Poslední rozloučení

Život s kočkou | 22.08.17

S přibývajícím věkem našeho čtyřnohého mazlíčka nám na mysl stále častěji vytane myšlenka, že jednoho dne zvíře odejde navždy. Přejeme si, až se jeho čas naplní, aby zemřelo tiše ve spánku.

15 kočičích faktů, o které se podělte s dětmi

15 kočičích faktů, o které se podělte s dětmi

Život s kočkou | 22.08.17

Máte-li doma malé děti, už odmalička je jistě seznamujete se zvířaty. V knížkách jim ukazujete obrázky a učíte je, že kočička dělá „mňau“ a pes „haf haf“.

Venkovní, nebo bytová?

Venkovní, nebo bytová?

Život s kočkou | 11.08.17

Přemýšlíte, že si pořídíte kočku, ale nemůžete se rozhodnout, zda ji budete držet pouze doma, nebo ji pouštět ven? Co je lepší? Záleží na okolnostech. Pravdou zůstává, že kočky bytové mají rozhodně bezpečnější život než kočky, které mohou chodit ven.

5 aplikací pro kočky

5 aplikací pro kočky

Život s kočkou | 27.07.17

I váš čtyřnohý mazlíček se může pobavit interaktivní hrou na tabletu. Jaké aplikace pro kočky stáhnout? Paw Me Dostupné: Pro Apple a Android Cena: Zdarma Online hra pro více hráčů, která zabaví nejen kočku, ale i vás.

Celý den doma? To nemusí být nuda!

Celý den doma? To nemusí být nuda!

Život s kočkou | 10.07.17

Je dokázáno, že kočky, které tráví celý život jen doma, žijí mnohem déle, než kočky venkovní. Aby však bytová kočka byla šťastná a zdravá, musíte jí poskytnout víc než jen dobrou výživu a pravidelnou veterinární péči.

Kočky a horko

Kočky a horko

Život s kočkou | 08.07.17

S nástupem letních teplot se více potíme. Vedro však není jen nám, ale i našim čtyřnohým mazlíčkům.