Blog

BLOG MŮJ PES
Žvýkačka v srsti

Žvýkačka v srsti

Péče | 01.07.14

Možná se vám to už někdy stalo. Přijdete se svým psem z procházky a zjistíte, že má v kožíšku nalepenou žvýkačku nebo má slepenou srst od smůly.

Blechám vstup zakázán!

Blechám vstup zakázán!

Péče | 20.05.14

Zdaleka už neplatí, že blechy jsou ty malé potvůrky, které vlezou jen na špinavého voříška v boudě. Jaké hrozby invaze miniaturních útočníků skrývá? Malá exkurze do světa blech vám na otázky odpoví.

Čistil si už váš pes zuby?

Čistil si už váš pes zuby?

Péče | 18.05.14

Až 4 z 5 psů starších tří let trpí onemocněním dásní, přesto 90 % majitelů je přesvědčeno, že zuby a dásně jejich mazlíčka jsou zdravé. Na podporu dentální hygieny psů je zaměřen celosvětový program „Měsíc zdravého chrupu“, v ČR i SR proběhne letos v červnu již 7.

Nedejte parazitům šanci, nejlepší obrana je útok!

Nedejte parazitům šanci, nejlepší obrana je útok!

Péče | 26.04.14

Klíšťata v kožichu a blechy v domácnosti nejsou trendem letošní sezóny, trendem je nedat parazitům šanci. Před pár lety jsme si možná říkali, že klíšťata a další nepříjemní parazité jsou aktuální hlavně v létě a jinak není třeba se jimi nijak zvlášť zneklidňovat.

Nejčastější „klíštěcí“ a „bleší“ chyby

Nejčastější „klíštěcí“ a „bleší“ chyby

Péče | 05.04.14

Jaro je tu a s ním přišli i nezvaní hosté – klíšťata. K nim se pak přidávají celoročně útočící blechy.

Klíšťata jsou tu, chraňte svého psa!

Klíšťata jsou tu, chraňte svého psa!

Péče | 22.03.14

Ačkoli byl první jarní den teprve před pár dny, venku to vypadá, že je jaro v plném proudu. Ale teplé počasí probudilo k životu i nezvané hosty – klíšťata.

Císařovy nové šaty

Císařovy nové šaty

Péče | 02.07.13

aneb Když je kabát těsný Stalo se vám někdy, že jste z šatníku ve spěchu popadli kabát nebo sako, které jste již nějakou dobu neměli na sobě? V rychlosti jej obléknete a spěcháte ke dveřím. V okamžiku, kdy natáhnete ruku a sáhnete po klice, cítíte odpor pod pažemi a na ramenou.

I psi mají své dny, kdy by se jim hodila masáž

I psi mají své dny, kdy by se jim hodila masáž

Péče | 21.05.13

Věděli jste, že stejně jako nás lidi, i psy může bolet hlava? Nebo že jejich „problematické“ chování může mít, a velmi často i má, příčinu v bolesti? „Všechny tyto aspekty a celá řada dalších mohou být způsobené svalovou nerovnováhou“, říká Julia Roberston, myoterapeutka a lektorka, která se v Anglickém Sussexu věnuje problematice psů a jejich zdraví již více jak 12 let. Masírovat psa? Říkáte si, že to už je velký úlet? Ale není to tak úplně pravda.

Učení stříhání drápků

Učení stříhání drápků

Péče | 09.04.13

Psi žijící ve městech si drápky obrušují chůzí po chodníku, takže majitel se o ně nemusí skoro starat. Ovšem vesnickým psům, kteří se prohánějí jen po trávě, se musí drápky čas od času zastřihnout.

Pozor na blechy

Pozor na blechy

Péče | 02.02.13

Jistě všichni známe rčení z oblíbeného českého filmu Na samotě u lesa: „To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou“, ale opak je pravdou. Blecha, která parazituje na vašem mazlíčkovi, může bez problému sát i na člověku.