Blog

BLOG MŮJ PES
Čůrání na noviny

Čůrání na noviny

Štěně | 15.07.11

Určitě jste už o této metodě slyšeli. Štěně se má naučit vykonávat svou potřebu na noviny, které se pak postupně posouvají směrem ke dveřím a nakonec ven… Je to vůbec vhodné? Záleží na vkusu.

První dny štěněte doma

První dny štěněte doma

Štěně | 13.02.11

První dny v novém domově jsou pro další vývoj štěněte velmi důležité, proto pejskovi poskytněte dostatek pozornosti a péče. Přineste ho do nové domácnosti v době, kdy zde není mnoho lidí a nechte ho, ať si vše samo prohlédne.

Než si pořídíte psa

Než si pořídíte psa

Štěně | 06.02.11

aneb Důležité úvahy předem Koupit si psa je jediný způsob, jak za peníze získat lásku, řekl kdysi G. B.

Které štěně si vybrat?

Které štěně si vybrat?

Štěně | 14.11.10

Jedete se poprvé podívat na vrh štěňat, že kterého si budete vybírat svého budoucího pejska? Přemýšlíte, které si zvolit? Proč raději tohle, a ne jeho brášku? Zkuste si udělat testy podle Campbella, třeba vám s rozhodováním pomůžou. Kdo je vymyslel? William Campbell – jeden ze zakladatelů americké Společnosti pro veterinární etologii.

Proč studovat rodokmen?

Proč studovat rodokmen?

Štěně | 11.09.10

S ohledem na zdraví a vlastnosti se může koupě štěněte stát téměř sázkou do loterie. Bude zdravé? Bude mít požadované vlastnosti? To se týká samozřejmě hlavně kříženců a psů bez průkazu původu.

Co připravit před příchodem pejska do domácnosti

Co připravit před příchodem pejska do domácnosti

Štěně | 30.05.08

Rozhodli jste se, že si pořídíte pejska, zvolili jste vhodné plemeno, domluvili odběr a nyní čekáte, až si nového člena rodiny přivedete domů. Takže nastává otázka, co bude váš pejsek potřebovat nebo co budete potřebovat vy, abyste o něj mohli dobře pečovat.

Jak si vybrat štěně

Jak si vybrat štěně

Štěně | 01.11.07

Po zralé úvaze budoucího chovatele, a možná i celé rodiny, jste dospěli k rozhodnutí, že si pejska opravdu pořídíte. O tom, jaký byl měl pes být, bychom měli zvláště uvažovat! Jak najít plemeno? Omyly ve výběru plemen typu: „Z toho štěněte vyrostl příliš líný pes!!!“ nebo opačné případy jsou příliš časté a především je to způsobeno tím, že je člověk okouzlen nějakou fotografií kterou kdesi viděl.

Pořizujeme si pejska

Pořizujeme si pejska

Štěně | 09.10.07

Vybrali jste si pejska, zvolili jste vhodné plemeno, domluvili odběr a nyní čekáte, až si nového člena rodiny přivedete domů. Takže nastává otázka, co bude váš pejsek potřebovat nebo co budete potřebovat vy, abyste o něj mohli dobře pečovat.

Když si přivezeme štěně domů

Když si přivezeme štěně domů

Štěně | 20.09.07

Příprava domova Než si štěňátko přivezeme, měli bychom mu jeho nový domov uzpůsobit tak, aby se v něm hned při příchodu cítilo co nejbezpečněji. Štěňata jsou velice vynalézavá a tak se snažíme odstranit vše, o co by se mohlo poranit - ostré rohy, prostory, ze kterých by se nemohlo dostat (prostor za skříní, za radiátorem).