Blog

BLOG MŮJ PES
Obezita psů - jak ji poznat a léčit

Obezita psů - jak ji poznat a léčit

Výživa | 18.04.08

Mohlo by se zdát, že obezita není u psů častým problémem, vždyť takto postižené pejsky ani běžně nepotkáváme. Bohužel však existují a není jich málo, jen jsou zavřeni se svým páníčkem v bytě nebo chodí ven jen minimálně.

Kdo je odpovědný za epidemii obezity u domácích mazlíčků?

Kdo je odpovědný za epidemii obezity u domácích mazlíčků?

Výživa | 31.03.08

Praha, 7. března 2008 Více než sto veterinárních lékařů, prezidentů asociací chovatelů a ochránců zvířat, univerzitních profesorů a novinářů z celé Evropy se sjelo do Londýna, aby se 28.

Pamlsky pro psy

Pamlsky pro psy

Výživa | 29.03.08

Pamlsků pro psy máme na trhu velké množství stejně tak jako krmiv. Než si ale pamlsky rozdělíme, musíme si říci kdy je psovi podáváme: Pamlsky slouží psům především jako odměna.

Lecitin - nejen součást čokolády

Lecitin - nejen součást čokolády

Výživa | 20.02.08

Z VÝZKUMNÝCH CENTER PROVIMI: Rešerše Lecitin se řadí do skupiny tuků zvaných fosfolipidy, je složen zejména z cholinu, inositolu a fosfátu (zbytku kyseliny fosforečné). Je součástí buněčných membrán všech tělesných buněk, právě dostatečné množství lecitinu zabezpečuje optimální propustnost buněčných stěn.

Výživa štěňat malých plemen

Výživa štěňat malých plemen

Výživa | 07.02.08

Od narození až zhruba do 24 měsíce je štěně ve fázi růstu. Toto období je mimořádně náročné na výživu.

Obezita

Výživa | 02.11.07

Obezita nastává tehdy, přesáhne li Váš pes 15% a více váhy normálního dospělého psa, téže rasy. Z průzkumů vyplývá, že více než jedna čtvrtina psů je obézních.

Množství a kvalita stravy

Množství a kvalita stravy

Výživa | 02.11.07

Stejně jako lidé potřebuje i pes pravidelný přísun kvalitní potravy a dostatek vody. Pokud je pejsek zvyklý na jeden druh jídla, například granule či konzervy, a vy se rozhodnete mu jeho jídelníček obměnit, mohou se u některých psů projevit zažívací problémy doprovázené průjmem či zvracením, a to již ve velmi krátké době po krmení (zhruba do 36 hodin).

Krmení psa

Krmení psa

Výživa | 12.10.07

Základní poměr krmné směsi u štěňat je 2 díly masa a 1 díl přílohy. U dospělého psa je tento poměr obrácený.

Jak na to...?

Výživa | 07.06.07

Jak tedy krmit..