Blog

BLOG MŮJ PES
Otravy z ovoce a zeleniny?

Otravy z ovoce a zeleniny?

Výživa | 28.10.11

I když je ovoce a zelenina v přiměřeném množství neškodná, některým druhům se raději vyvarujte. Vyhnete se – tedy váš pes – nepříjemným trávicím obtížím.

Jak vybírat granule?

Výživa | 07.08.11

Chcete krmit svého psa kompletním suchým krmivem, ale nevíte, jak se v široké nabídce orientovat? Zde je malý návod co je pro vašeho psa dobré a čeho si raději vyvarovat: /item/jak-vybirat-psi-granule.

Vývoj a výživa štěňat velkých plemen

Vývoj a výživa štěňat velkých plemen

Výživa | 16.01.11

Vývoj štěňat velkých a obřích plemen probíhá delší časový úsek než je tomu například u malého jezevčíka. Psi velkých plemen přibližně do 45kg (zlatý retrívr, německý ovčák) dospívají ve věku 12-18 měsíců, zhruba v 18 měsících také končí jejich růst.

Jak probíhá trávení u psů?

Jak probíhá trávení u psů?

Výživa | 29.12.10

Princip „sežrat a strávit“ funguje u všech zvířat stejně: V předu vstupuje potrava dovnitř a vzadu zase vychází ven. To, co se odehrává mezitím, zůstává majiteli psa skryto… Tlama a žaludek Psi jsou zařazováni mezi masožravce.

Krmení při nemocech močových cest a ledvin

Krmení při nemocech močových cest a ledvin

Výživa | 24.10.10

U nemocí ledvin rozlišujeme mezi akutní a chronickou nedostatečností. První varianta je kritický stav a musí být léčena klasickou medicínou, infuzemi a podle okolností antibiotiky.

Nesnášenlivost potravin

Nesnášenlivost potravin

Výživa | 17.10.10

Nesnášenlivost některých potravin bývá často chybně diagnostikována jako alergie. V praxi nehraje roli, jestli se u potravin jedná o nesnášenlivost, nebo o alergii, jednoduše je potřeba vyřadit z jídelníčku látku, která negativní reakci vyvolává… Při alergii následuje reakce imunitního systému (například se vytvářejí protilátky).

Syrové maso a kosti - časté dotazy

Syrové maso a kosti - časté dotazy

Výživa | 26.09.10

Pokud přemýšlíte, že svého psa budete krmit syrovou stravou dle BARFU, možná vás trápí některé otázky… Na některé z nich vám přinášíme odpověď. Kolik vápníku a kolik fosforu? Poměr vápníku a fosforu v psím krmení je v poslední době vzhledem k novým vědeckým poznatkům sporný.

Dietní strava

Dietní strava

Výživa | 30.08.10

Jestliže má váš pes průjem, měli byste jeho zdravotní stav konzultovat s veterinářem. Hlavně u štěňat to může signalizovat závažné onemocnění.

Zelenina v psím jídelníčku

Zelenina v psím jídelníčku

Výživa | 15.08.10

Pokud krmíte psa syrovou stravou dle BARFu, představuje důležitou složku výživy (ovoce samozřejmě také). Řiďte se pravidlem, že její podávání by mělo být rozmanité, nejlepší je krmit sezónními druhy.

Pověry o krmení syrovou stravou

Pověry o krmení syrovou stravou

Výživa | 30.06.10

Kolem krmení syrovým masem stále koluje řada polopravd a předsudků. Pojďme se na některé z nich podívat blíže… Jednou z nejčastějších pověr je ta, že pokud krmení připravujeme sami, pes bude trpět nedostatkem živin a to se může odrazit na jeho zdravotním stavu.