Blog

BLOG MŮJ PES
BARF

BARF

Výživa | 23.05.10

Výživa psa syrovou stravou V poslední době zaznamenává krmení psů syrovou stravou, neboli BARFování, obrovský vzestup a rozmach. Získává si stále více stoupenců z řad majitelů a chovatelů psů.

Pověry v krmení štěňat

Pověry v krmení štěňat

Výživa | 11.04.10

Kvalitní krmení je naprostým základem správného růstu a vývinu psa. Podávání vyvážené stravy, obzvlášť v období růstu, je pro zdraví psa stěžejní.

Dlouhý a spokojený život aneb správná výživa je základ

Dlouhý a spokojený život aneb správná výživa je základ

Výživa | 14.03.10

Stejně tak jako u lidí, tak i u zvířat můžeme správným životním stylem a přístupem ke krmení prodloužit život našeho psa i o několik let. Úkol na první pohled ne zcela jednoduchý, avšak ne úplně nereálný.

Máte tlustého psa?

Máte tlustého psa?

Výživa | 07.03.10

Jestli je pes tlustý, nezáleží ani tak na váze, jako na vrstvě tuku na žebrech, ve slabinách či na hřbetu. U psa s normální hmotností by měla být žebra dobře hmatatelná.

Krmení v době krize

Krmení v době krize

Výživa | 16.02.10

Hospodářská krize je stále zde. Její dopady nepřímo zasáhly nás všechny.

Výživa štěněte

Výživa štěněte

Výživa | 06.01.10

retrívr a jiná velká plemena Kvalitní krmení je naprostým základem správného růstu a vývinu psa. Nemůžeme krmit psa nekvalitní potravou a očekávat, že z něho vyroste krásný, zdravý a silný jedinec.

Potravní alergie

Potravní alergie

Výživa | 07.08.09

Patomechanismus vzniku tohoto onemocnění není přesně znám. Jedná se o potravní alergii, kterou provází svědivé onemocnění kůže, jako důsledek alergické reakce na složky potravy nebo produkty jejich odbourávání.

Jak se vyznat v granulích?

Jak se vyznat v granulích?

Výživa | 13.12.08

Kvalitní výživa je pro správný růst a vývin našich zvířecích miláčků velmi důležitá. Rozhodnutí, zda krmit komerčně vyráběným krmivem nebo domácí stravou, je na každém majiteli.

Výživa starších psů

Výživa starších psů

Výživa | 01.10.08

Hlavním znakem stárnutí je vyšší vnímavost k onemocnění. U lidí a společenských zvířat bylo prokázáno, že výživa je jedním z hlavních aspektů geriatrické péče, z důvodu její schopnosti ovlivňovat dvě nebo tři hlavní příčiny úmrtí a prodloužit tak délku života.

Pro nejlepší start do života

Pro nejlepší start do života

Výživa | 28.08.08

Přinesli jste si domů štěně nebo kotě? Teď tedy začne opravdová zábava! Vybírání jména, potřeb, obojku, první seznamování s novým domovem, hry a dovádění. Ale pozor, ne vždy je situace tak ideální.