Blog

BLOG MŮJ PES
Norfolk teriér

Norfolk teriér

Plemena | 01.11.17

Historie Jihovýchodní část největšího z britských ostrovů je domovinou norwich a norfolk teriéra. Tato plemena jsou si tak blízce příbuzná, že byla ještě v 50.

Skye teriér

Skye teriér

Plemena | 19.10.17

Historie Jedná se o jedno z nejstarších skotských plemen. Předci byli nízcí, dlouhosrstí psi, kteří na ostrově žili odnepaměti.

Field španěl

Field španěl

Plemena | 02.08.17

Historie Krátký historický přehled podle standardu: Výcvik loveckých psů k nalezení živé zvěře a/nebo k aportu postřelené anebo zastřelené zvěře patří k velmi starým tradicím nejenom ve Velké Británii. Field španěl patří do kategorie španělů-slídičů, kterým se dříve říkalo „Land Spaniels“.

Bavorský barvář

Bavorský barvář

Plemena | 23.07.17

Historie Standard plemene uvádí: Všichni stopaři a barváři pocházejí z původních loveckých psů, honičů (brakýřů). Všichni čistokrevní honiči jsou v lovecké akci hlasití, umí dobře pronikat terénem, mají velmi jemný nos a jsou jistí při sledování stopy, ať už drobné či velké zvěře.

Kavkazský pastevecký pes

Kavkazský pastevecký pes

Plemena | 07.06.17

Historie Standard plemene uvádí: Předpokládá se, že kavkazský pastevecký pes pochází ze starověkých psů z Kavkazu. Rozšíření tohoto plemene zahrnuje oblasti od kavkazských hor po travnaté stepi jižního Ruska.

Landseer

Landseer

Plemena | 03.05.17

Historie Plemeno získalo své jméno podle malíře Edwina Landseera, který tyto psy rád maloval. Za zemi původu se považuje Anglie.

Boerboel

Boerboel

Plemena | 11.04.17

Búrský buldok Historie Jedná se o jihoafrické národní plemeno, které zatím není uznané FCI. Boerboel je velký, silný, odolný, houževnatý a inteligentní pracovní pes, který se v Jižní Africe chová již od 17.

Americký bezsrstý teriér

Americký bezsrstý teriér

Plemena | 13.03.17

Historie Americký bezsrstý teriér je nové plemeno, které vzniklo v USA a zatím není uznané FCI. První představitelka, fenka Josephine, se narodila v roce 1972 z vrhu čistokrevných osrstěných krysích teriérů (rat terrier).

Německý křepelák – všestranný slídič

Německý křepelák – všestranný slídič

Plemena | 12.02.17

V posledních letech je německý křepelák stále oblíbenější, zvyšuje se množství odchovaných štěňat, víc psů je k vidění na výstavách a zkouškách z výkonu . Plemeno Nkř se propracovává v absolutních počtech mezi slídiči na druhé místo za anglického kokra.

Pikardský ohař

Pikardský ohař

Plemena | 04.06.16

Historie Patří k nejstarším kontinentálním ohařům. Byl vyšlechtěn ve Francii v 18.