Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kočičí jídelníček

Kočičí jídelníček

Výživa | 14.11.16

Na otázky - čím krmit a jak vybírat granule - odpovídá specialistka na výživu značky Fitmin, Adéla Palacká. Proč je pro kočku důležitý obsah masa v granulích? Kočky jsou i přes svou domestikaci masožravé šelmy, základem jejich jídelníčku by tedy mělo být maso.

Je med vhodný pro zvířata?

Je med vhodný pro zvířata?

Výživa | 20.08.16

O příznivých účincích medu na lidský organismus bylo napsáno spoustu článků. Jak je to ale se zvířaty? Nemůže být pro ně naopak škodlivý? Podle odborníků z Veterinární toxikologické databáze není med pro zvířata toxický.

Vitamin A a kočky

Vitamin A a kočky

Výživa | 21.06.16

Věděli jste, že kočky mají relativně velkou potřebu vitaminu A, zároveň s ním však neumějí dobře hospodařit? Jak jeho nedostatek, tak zejména přebytek může kočkám působit vážné zdravotní potíže. Vitamín A je důležitý pro zrak, kůži a srst, ale i plodnost.

Krmení koček vs. psů

Krmení koček vs. psů

Výživa | 08.06.16

Říká se, že pes čeká, co s člověkem společně slupne, zatímco kočka se uvolí ochutnat to, co jí člověk nabídne. Jaké jsou další obecné pravdy? Pes je kdykoli ochoten sežrat krmení kočce, ale kočka jen výjimečně přistoupí na krmivo psí.

Nechat misku k dispozici po celý den?

Nechat misku k dispozici po celý den?

Výživa | 28.05.16

Malá koťata chodí jíst několikrát denně, proto je dobré nechávat jim misku se suchým krmením k dispozici po celý den. Na rozdíl od psů nemají tendenci se přejídat.

Mlsný kočičí čich

Mlsný kočičí čich

Výživa | 07.05.16

Říká se, že není vybíravějšího zvířete, než je kočka. Něco na tom bude.

Granule vs. konzervy

Granule vs. konzervy

Výživa | 24.04.16

Podle výsledků loňského průzkumu Ipsos pro společnost Mars Czech podává denně kombinaci suchého a vlhkého krmiva kočkám 41 % majitelů, psům jen 24 % majitelů. Granule Je zřejmé, že zvířata (kočky obzvlášť) jsou mlsná a dávají přednost lákavým kapsičkám nebo konzervám před granulemi.

Jak nejlépe skladovat granule?

Jak nejlépe skladovat granule?

Výživa | 01.04.16

Nejen lidské jídlo je důležité uložit na vhodné místo, aby se nezkazilo, ale i krmivo pro domácí mazlíčky uchovávejte tak, aby zůstalo co nejdéle čerstvé a chutné. Pokud kupujete velké množství krmiva na delší dobu a chcete, aby si udrželo co nejdéle svojí čerstvost, nesmíte ho nechávat v otevřeném pytli v místnostech, kde je teplota vyšší než 25°C.

Co je to eliminační dieta?

Co je to eliminační dieta?

Výživa | 19.03.16

Pokud máte podezření, že váš mazlíček trpí potravní alergií, veterinář vám může doporučit tzv. eliminační dietu.

A zase ta výživa...

A zase ta výživa...

Výživa | 16.01.16

Přibyl vám po Vánocích nový člen rodiny? Od předchozích majitelů jste pravděpodobně dostali pár granulí na cestu, aby štěně nebo kotě mohlo prvních pár dnů jíst to, na co je zvyklé. Je však třeba myslet do budoucna a vybrat zvířeti takovou stravu, která mu bude chutnat a zároveň bude prospívat jeho zdraví.