Blog

BLOG MOJE KOČKA
Milý člověk nebo kočkovrah?

Milý člověk nebo kočkovrah?

Život s kočkou | 23.11.09

Nějak v tom čase téměř vánočním častěji ožívají vzpomínky. Pokusím se vám převyprávět příběh, který se udál sice už před lety, nicméně stále nutí k zamyšlení.

Agresivita

Život s kočkou | 19.11.09

aneb nikdo tě nebude mít rád..

Plachá kočka

Plachá kočka

Život s kočkou | 16.10.09

Každý živočich se učí již od dětství rozlišit ohrožující a neškodné podněty. Všechna koťata reagují na něco, co neznají a co jim připadá ohrožující stejně: přitisknou uši k hlavě, nahrbí hřbet a naježí srst.

Jak mi pomáhá felinoterapie...

Jak mi pomáhá felinoterapie...

Život s kočkou | 30.09.09

„Každý den, který jsem už prožila i čas, který mne teprve čeká, má svou hodnotu, pronásobenou pocity, myšlenkami, štěstím i smutkem. Úsloví, žij každý den tak, jakoby by byl tvůj poslední, bych mírně poopravila.

Jak se stát chovatelem...

Jak se stát chovatelem...

Život s kočkou | 18.09.09

získání chovnosti koček, dosažené tituly a založení chovatelské stanice Také jste si zamilovali kočky, máte doma kočičku s průkazem původu a uvažujete o tom, že vaše kočka bude mít v budoucnu koťátka? Pokud vás zajímá, jak může vaše kočička získat chovnost, jak vypadá výstava koček, co znamenají dosažené tituly a jak se zakládá chovatelská stanice, potom je tento článek určen právě vám. Registrace do svazu chovatelů Pokud se rozhodnete věnovat chovu koček s průkazem původu (zkráceně „s PP“), musíte se nejprve zaregistrovat do místního svazu chovatelů koček, který také můžete najít pod názvem Základní organizace chovatelů koček (ZO CHK).

Na návštěvě u Marthy Elefteriadu

Na návštěvě u Marthy Elefteriadu

Život s kočkou | 08.09.09

Zpěvačku Marthu Elefteriadu známe jako skvělou a osobitou interpretku řeckých písní ve dvojici se sestrou Tenou. Je autorkou knihy Řecká kuchyně, která se dočkala už třetího vydání.

Hrajeme si s kočkou

Hrajeme si s kočkou

Život s kočkou | 19.08.09

aneb kdo si hraje, nezlobí! Hra by se měla stát součástí soužití s kočkou Stejně tak jako u dětí, i u koček hračky podporují fantazii, představivost a pomáhají rozvíjet nejrůznější schopnosti. Zvlášť u malých koťátek je hra velmi důležitým prvkem v jejich životě, neboť se právě při ní naučí mnoha dovednostem a získají tak cenné zkušenosti pro další život.

Útulek na vlastní kůži

Život s kočkou | 31.07.09

Počet zvířat v útulcích bohužel stále stoupá a jistou vinu na tom může hrát i zhoršená ekonomická situace. Kapacita útulků mnohdy nestačí a veterinární péče, krmivo a příslušenství stojí nemalé peníze, kterých se často nedostává.

Dospívání, první říje a kocouří toužení

Dospívání, první říje a kocouří toužení

Život s kočkou | 23.07.09

Kdy je naše kočka dospělá Tak jako v průběhu lidského života, tak i v období života kočky nastává období dospívání. Kočka se mění z hravého a rozverného kotěte na dospělou dámu.

Soužití psa a kočky

Život s kočkou | 24.06.09

Pokud chcete chovat doma pejska i kočičku, nejjednodušší je pořízení štěněte i kotěte ve stejnou dobu, mláďata k sobě najdou cestu nejrychleji. Ale ani u dospělců to nebývá velký problém.