Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kocourek při mazlení kouše

Kocourek při mazlení kouše

Život s kočkou | 08.03.14

Mám dva pětiměsíční kocourky plemene korat – jsou z jednoho vrhu, takže bráškové. Prvního jsem si pořídil ve stáří tří měsíců a usoudil jsem, že nestíhám uspokojovat jeho temperamentní hry, a za tři týdny se mi podařilo získat jeho bratra.

Jak poznáte, že je kočka ve stresu?

Jak poznáte, že je kočka ve stresu?

Život s kočkou | 24.02.14

Máte podezření, že vašeho kočičího miláčka něco trápí? Může být ve stresu například z nového člena domácnosti, nebo mu jednoduše není dobře fyzicky. Jaké jsou nejčastější projevy stresu? Kočka je zdomácnělé zvíře, kterému však zůstalo mnoho zděděných instinktů od předků, kteří kdysi žili ve volné přírodě.

Já a kočky

Já a kočky

Život s kočkou | 22.02.14

Do svých 59 let jsem fakt neměl rád kočky, ale v červenci 2012 jsme s manželkou a vnoučaty trávili týden na chalupě..

Jak odpudit kocoura

Jak odpudit kocoura

Život s kočkou | 11.02.14

Na vchodové dveře od domu nám chodí již delší dobu močit sousedův kocour a nemůžeme se toho nijak zbavit. Kocour je venkovní, takže běhá po okolí a v noci chodí na naše dveře.

Kůže a délka srsti

Kůže a délka srsti

Život s kočkou | 08.02.14

Srst je kočičí chloubou, to nám dáte jistě zapravdu. Podle plemenné příslušnosti však vyžaduje různě náročnou péči.

Rozloučení s milovanou Klejkou

Rozloučení s milovanou Klejkou

Život s kočkou | 29.01.14

Drobná hubená černá kočička Klejka byla přijatá před několika lety do srdíčkového útulku společně se svými kamarády. Kočičky pocházely z bytové množírny, kdy majitel dočista ztratil rozum a nechal je napospas velké zkáze – nekontrolovatelnému množení.

Výhra v tombole

Výhra v tombole

Život s kočkou | 17.01.14

Na plesovou sezónu se Magda s Hynkem každoročně opravdu těší, oba jsou vášniví tanečníci, a tak si taneční zábavy a plesy užívají. Tentokrát mají namířeno na ples chovatelů drobného zvířectva.

Vyprávění jedné kočky

Vyprávění jedné kočky

Život s kočkou | 30.12.13

Moje babička mi jednou vyprávěla, že když byla ještě malá, měli doma starou kočičku po její babičce. Měla je ráda a bydlela s nimi v domečku.

Nečistotné kotě

Nečistotné kotě

Život s kočkou | 14.12.13

Mám doma tři měsíce britské kotě, které je pět měsíců staré. Když jsem ve škole, je v mém pokojíčku, kde má záchodek, žrádlo a pití.

Agresivita a homeopatika

Agresivita a homeopatika

Život s kočkou | 08.12.13

Věděli jste, že homeopatické léky se nepoužívají pouze k řešení fyzických nemocí či k lepšími hojení poúrazových stavů, ale dobře zabírají také na psychiku? Jaké léky se doporučují, když se u zvířete objeví nežádoucí agresivní chování? Arnica montana Agresivita ze strachu v souvislosti s fyzickým či psychickým traumatem. Ředění 15 CH 1krát denně.