Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kolik koček je tak akorát?

Kolik koček je tak akorát?

Život s kočkou | 29.08.13

Říká se, že kočky po přítomnosti druhých koček nijak zvlášť netouží. To však platí především pro dospělé jedince a rozhodně to neznamená, že kočky jsou naprosté samotářky a nemají rády společnost.

Splašené hormony

Splašené hormony

Život s kočkou | 30.07.13

Několik let jsme chovali britskou černou kočku - kocoura, který byl velmi přítulný, ale letos nám bohužel ve 4,5 letech z ničeho nic uhynul. Dle sdělení veterináře to vypadalo na silný epileptický záchvat.

Lízinka a postvakcinační sarkom

Lízinka a postvakcinační sarkom

Život s kočkou | 27.07.13

Ještě jsme se nestačili vzpamatovat a rozloučit se s kočičkami, které nás v těchto smutných dnech opustily, a opět nás překvapilo další loučení. Tentokrát s milovanou Lízinkou, která zemřela na vážné onemocnění.

Osobní prostor

Osobní prostor

Život s kočkou | 18.07.13

Teritoriální chování patří mezi vrozené instinkty a zachovávají si ho i domácí kočky chované v bytech. Lépe pozorovatelné je u kocourů.

Rozhovor s Vendulou Svobodovou

Rozhovor s Vendulou Svobodovou

Život s kočkou | 10.07.13

Vendula Svobodová, prezidentka nadačního fondu Kapka naděje a manželka zesnulého hudebního skladatele Karla Svobody, je známá svou láskou ke kočkám a ostatním zvířatům. Dokonce se neštítí ani takové práce, jako je dojení koz nebo kydání hnoje na statku.

Je důvodem značkování pes?

Je důvodem značkování pes?

Život s kočkou | 02.07.13

Máme téměř tříletého kastrovaného kocoura (kříženec domácí a siamské kočky), s nímž jsem se před tři čtvrtě rokem přistěhoval do bytu k přítelkyni, která má šestiletého nekonfliktního psa (kočky snáší naprosto perfektně). Půl roku vše probíhalo bez problémů.

Rozloučení s Ignáckem

Rozloučení s Ignáckem

Život s kočkou | 29.06.13

Ignáckova cesta byla v srdíčkovém útulku velmi krátká, náročná a velmi smutná, ale vše má svůj význam a asi to tak skutečně mělo být, aby se kocourek nemusel nadále trápit. O slovo se hlásí bezmoc a lítost, ale zároveň také vnitřní klid.

Rozloučení s milovanou Beruškou

Rozloučení s milovanou Beruškou

Život s kočkou | 03.06.13

Slzy se mi derou do očí jen při sebemenší vzpomínce na milovanou kočičí stařenku Berušku. Vidím ji na oblíbených místech - koukající z okna do dáli, sedící ve dřezu i odkapávači na nádobí, spící na lavici, židli, lince, papající bonbonky.

Nemůžeme spát

Nemůžeme spát

Život s kočkou | 03.06.13

Máme problém s naším kocourem Čendou. Je to desetiměsíční kříženec obyčejné kočky a angory.

Seznamování dvou koček

Seznamování dvou koček

Život s kočkou | 25.05.13

aneb Já přece všechno vím! Po nekonečných úvahách „ano, nebo raději ne?“ jsem si konečně vezla domů Maryšku. Byla to už asi pátá kočička, kterou jsem si ve Vrbičanech vyhlédla.