Blog

BLOG MŮJ PES
Bázlivost

Bázlivost

Život se psem | 26.10.07

Bázlivost nebývá vnímána majiteli tak palčivě, jako je tomu u dominantní psí agresivity. Je to z pohledu majitele pochopitelné - agresivní pes může podstatně hůře ovlivnit chod domácnosti, životy a zdraví lidí, s ním přicházejících do styku.

Soužití psa a kočky

Soužití psa a kočky

Život se psem | 24.10.07

Pokud chcete chovat doma pejska i kočičku, nejjednodušší je pořízení štěněte i kotěte ve stejnou dobu, mláďata k sobě najdou cestu nejrychleji. Ale ani u dospělců to nebývá velký problém.

Čipování psů a útulky

Čipování psů a útulky

Život se psem | 12.10.07

Mnoho lidí si láme hlavu nad způsobem, jak řešit zvyšující se počet psů v útulcích, který by byl v rámci legislativy realizovatelný a jak zlepšit dohledatelnost ztracených a nalezených zvířat s jejich majiteli. Domníváte-li se, že pro to postačí povinné čipování zvířat, vyvedu vás z omylu.

Psí řeč

Psí řeč

Život se psem | 12.10.07

Řeč našeho pejska se projevuje především jeho mimikou a pantomimikou, která samozřejmě není u všech stejná, ale určité prvky se objevují u každého z nich a u většiny pejsků mají stejný význam. Každý majitel psa se musí naučit porozumět především řeči svého psa, naučit se z výrazu očí, pysků, zubů, srsti, uší, ocasu a držení celého těla, i jeho hlasových projevů porozumět reakcím psa na nejrůznější situace a podněty.

Cestování se psem

Cestování se psem

Život se psem | 08.10.07

Jak se připravit na delší cestu ? Dlouhé cestování může být pro psa velmi náročné. Záleží ovšem na jeho povaze, na dopravním prostředku, na délce cesty i na počasí.

Uši

Život se psem | 20.09.07

Dokážete si představit pejska bez uší? Asi jen těžko. Uši jsou skutečnou ozdobou, která dotváří ten krásný vzhled u psa.

Zuby

Život se psem | 20.09.07

Psi, ostatně jako všechna jiná zvířata, mají chrup přizpůsobený ke svému potravnímu režimu. Popis chrupu:Dospělý pes má celkem 42 zubů, štěně má celkem 28 zubů.

Svalstvo

Život se psem | 20.09.07

Svaly jsou různě velké a mají různě důležité funkce, tudíž je podle těchto kritérií můžeme rozdělit. Žvýkací svaly - m.

Srst

Život se psem | 20.09.07

Srst pejsků můžeme rozlišit podle několika hledisek, podle barvy, délky, vlnitosti, hrubosti, někdy se udává zvláštní rozlišení podle ornamentů na srsti (barevné skvrny). Tyto znaky srsti se získávají geneticky a vyšlechtěním.

Smyslové orgány

Život se psem | 20.09.07

Smyslové orgány u psa vždy zajímaly člověka, zejména čich, sluch a zrak. Čich - čich je u psa bezesporu tím nejvíce vyvinutým smyslem a také nejvíce potřebným.