Blog

BLOG MŮJ PES
Péče o oči a uši

Péče o oči a uši

Péče | 25.02.10

Péče o uši, stejně jako o oči, pokud je všechno v pořádku, spočívá čistě v pravidelných kontrolách. Někdy se však mohou vyskytnout zdravotní obtíže, které je potřeba ošetřit.

Ošetření análních žlázek

Ošetření análních žlázek

Péče | 15.02.10

Ucpané anální žlázky naštěstí nepatří mezi běžné potíže, které musíme u svého pejska často ošetřovat, přece však jednou za čas komplikují psům život a měli bychom být na takovou situaci připraveni. Stejně jako u mnohých jiných obtíží i v tomto případě je důležité včasné rozpoznání, aby nedošlo ke komplikacím.

Ošetření tlapek a drápků

Ošetření tlapek a drápků

Péče | 11.01.10

Tlapky Tlapky je třeba prohlížet nejen když pes kulhá. Podívejte se mezi prsty i mezi polštářky.

Péče o starší psy

Péče o starší psy

Péče | 05.01.10

Za starší bývají psi obvykle považováni v době, kdy dosáhnou poloviny očekávané délky života. Je zřejmé, že ke starému psu se musíme chovat s ohledem na jeho věk.

Péče o zuby a záchovná stomatologie u psů a koček

Péče o zuby a záchovná stomatologie u psů a koček

Péče | 07.08.09

Při péči o naše čtyřnohé miláčky bychom neměli zapomínat na jejich zuby. Výskyt zubního kamene či zubního kazu je nepříjemný a může přivodit řadu problémů.

Anglický mastif - jak o něj pečovat

Anglický mastif - jak o něj pečovat

Péče | 04.12.07

Považuji za opravdu velmi důležité při koupi štěňátka zeptat se chovatele, čím bylo štěně po dobu u něj krmeno. Na kvalitním krmení je založena jeho mohutná a zdravá kostra a vyhnete se komplikacím se špatnými kyčelními klouby a celým pohybovým aparátem.

Péče o tělo psa

Péče o tělo psa

Péče | 12.10.07

Zanedbávat péči o jakékoliv zvíře se nevyplácí, a přestože pes je relativně bez viditelných potíží, můžeme mu způsobit citelné zdravotní problémy. Pojďme se podívat, jak správně pěčovat o uši, oči, tlapky, drápky a anální žlázky.

Pravidelná péče o psa - podrobněji

Pravidelná péče o psa - podrobněji

Péče | 09.10.07

Některá plemena potřebují mnohem více každodenní péče než jiná. Je jasné, že jinou péči bude vyžadovat malý pes narozdíl od velkého, dlouhosrstý nebo naopak hladkosrstý.

Péče o srst

Péče o srst

Péče | 03.10.07

Péče o srst je důležitou otázkou, kterou byste měli vzít v úvahu ještě před koupí psa. Jsou plemena, která potřebují velmi náročnou péči o svou srst a budete muset počítat s pravidelnou návštěvou psího salonu, pokud chcete s pejskem chodit na výstavy - je potřeba mít upravenou srst podle standardu pro dané plemeno.