Blog

BLOG MŮJ PES
Mastitida - šetrná pomoc

Mastitida - šetrná pomoc

Zdraví a nemoci | 12.07.14

Zánět mléčné žlázy se může objevovat jak při laktaci a kojení mláďat, tak při falešné březosti. Lze nějak šetrně podpořit léčbu a hojení? Jak se mastitida projevuje? Zčervenáním, otokem, bolestivostí mléčné lišty nebo jen úseku kolem jednoho struku.

Pozná se dysplazie podle chůze?

Pozná se dysplazie podle chůze?

Zdraví a nemoci | 28.06.14

V povědomí mnoha pejskařů přetrvává pověra, že psi nemusejí být rentgenování na dysplazii kyčelních kloubů (DKK), z jejich chůze lze údajně poznat, jestli onemocněním trpí, nebo ne. Je to skutečně pravda? Ne! Bylo by fajn, kdyby to bylo takhle jednoduché.

Suchá kůže a lupy

Suchá kůže a lupy

Zdraví a nemoci | 16.06.14

Trápí vašeho zvířecího kamaráda lupy? Poradíme vám pár tipů, jak se jich šetrně zbavit. I u zdánlivě neškodných lupů je dobré zjistit, jaká je příčina jejich výskytu.

Pozor na přehřátí

Pozor na přehřátí

Zdraví a nemoci | 20.05.14

Pomalu ale jistě se blíží léto. Deštivé a chladné dny střídají teplé až letní teploty a přehřátí psů začíná být opět aktuálním tématem.

Nechutenství u štěňat

Nechutenství u štěňat

Zdraví a nemoci | 06.05.14

Pokud jste si přivezli domů nový přírůstek, někdy se stává, že štěně odmítá předkládané krmivo. Jedním z důvodů je stres, protože pro malého chlupáče, který byl zvyklý na krmení se svými sourozenci, může být přechod na krmení o samotě problematický.

Nepříjemné bodnutí

Nepříjemné bodnutí

Zdraví a nemoci | 01.05.14

Bodnutí hmyzem, ať už vosou nebo včelou, patří k běžným incidentům především v letních měsících. Velmi často majitelé zvířat zpanikaří, přitom naprostá většina případů končí šťastně.

Protáhne se váš pes, když vstane z pelíšku?

Protáhne se váš pes, když vstane z pelíšku?

Zdraví a nemoci | 26.04.14

Pokud ne, může to znamenat problém! Medicínské testy nemusí být vždy tím hlavním pro posouzení zdravotního stavu psa. Přínosné může být i sledování jeho chování a zvyků.

Močové kameny a homeopatika

Močové kameny a homeopatika

Zdraví a nemoci | 12.04.14

Pokud vašeho čtyřnohého mazlíčka trápí močové kameny, vyzkoušejte podávání homeopatických léků. Preventivním užíváním lze jejich tvorbě předcházet, zvláště v případě, kdy se tato diagnóza opakuje nebo došlo k operaci, při které veterinář urolity odstraňoval.

Když na psa přijde stáří

Když na psa přijde stáří

Zdraví a nemoci | 22.03.14

Je přirozené, že s přibývajícím věkem ubývá psovi vitálních sil, opotřebovává se pohybový aparát, zvíře víc spí atd. Jak mu aspoň částečně ulevit? Stárnutí je provázeno řadou problémů, které jsou často neřešitelné, ale zdravotní stav zvířete můžete alespoň stabilizovat.

Už „vzteklého“ psa vakcinace neochrání

Už „vzteklého“ psa vakcinace neochrání

Zdraví a nemoci | 24.02.14

Je jistě pěkné chtít prospět či zachránit, ale je třeba si uvědomit, za jakou cenu, a jaká rizika podstupují ti, kdo si vozí z různých cest živé suvenýry. Nebo ti, kdo chtějí zachránit před krušným osudem pejska ze země X nebo Y.