Blog

BLOG MŮJ PES
Klíšťata útočí i v září

Klíšťata útočí i v září

Zdraví a nemoci | 30.08.10

Nejen lidé, ale i naši čtyřnozí kamarádi jsou při procházkách v přírodě velkým lákadlem pro klíšťata. Je proto zapotřebí je dostatečně chránit.

Torze žaludku

Torze žaludku

Zdraví a nemoci | 11.07.10

Přetočení žaludku neboli torze je jedno nejzávažnějších smrtelných nebezpečí, které psům hrozí. Pokud totiž nejsou během krátké doby operováni, umírají.

V trávě číhá nepřítel

V trávě číhá nepřítel

Zdraví a nemoci | 13.06.10

Pro zdraví našich zvířecích mazlíčků představují tito parazité velké riziko. Jsou tak malí, že si jich mnohdy ani nevšimneme, přitom často přenášejí závažná onemocnění.

Když psa bolí zuby

Když psa bolí zuby

Zdraví a nemoci | 26.05.10

Každý zná poučky, že by si měl dvakrát denně čistit zuby a dvakrát za rok jít na kontrolu k zubaři. Víte však, jak je to u psů? Dá se říci, že od té doby, kdy psi přestali být vlky, začali mít téměř lidské zubní problémy.

Odčervení

Odčervení

Zdraví a nemoci | 28.03.10

Mezi veřejností je vžitá představa, že odčervení chrání zvíře proti vnitřním parazitům po dobu několika týdnů nebo měsíců, což není pravda. Odčervení je pouze jednorázový úkon, protože použitá tableta nebo pasta působí pouze na dospělého parazita a to jen 24 hodin.

Nežádoucí nakrytí

Nežádoucí nakrytí

Zdraví a nemoci | 21.03.10

Pokud se vám z různých důvodů nepodařilo fenu uhlídat a máte podezření na nežádoucí nakrytí, není třeba ztrácet hlavu. Březost u feny trvá průměrně 63 dní.

Aquaterapie pro psy

Aquaterapie pro psy

Zdraví a nemoci | 10.12.09

V posledních letech se rapidně zvyšuje úroveň poskytovaných služeb v oblasti péče o domácí mazlíčky. Velkou novinkou je zkvalitnění péče pro zvířecí pacienty v rekonvalescenci po ortopedických a neurologických operacích ve formě aquaterapie.

Artróza

Artróza

Zdraví a nemoci | 10.12.09

Pojem artróza označuje degenerativní onemocnění kloubů. Méně časté jsou primární artrózy, u nichž nezjistíme objektivní příčinu jejich vzniku.

Jak si Blacky pochutnala na syrové vánočce

Jak si Blacky pochutnala na syrové vánočce

Zdraví a nemoci | 08.09.09

Dovolte mi, abych se s Vámi podělila o příhodu, kdy nad mým 16ti měsíčním border teriérem stáli dva veterináři (jeden z nich jsem byla já) a nevěděli jak mu pomoci. Pro nedočkavce dodávám, že nakonec vše dobře dopadlo a můj pes získal novou přezdívku.

Dysplazie kyčelního kloubu a plavání

Dysplazie kyčelního kloubu a plavání

Zdraví a nemoci | 28.08.09

aneb Grifův (životní) příběh Grifovi je dnes skoro sedm let, a navzdory předpovědím chodí. A velkou zásluhu na tom má plavání.